Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Η Ευρώπη να εκδώσει ευρωομόλογα για τις αμυντικές δαπάνες

Η στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης σημαίνει περισσότερες επενδύσεις σε εξοπλισμούς, τόνισε ο πρωθυπουργός. Τι είπε για τη Γάζα.

Μητσοτάκης: Η Ευρώπη να εκδώσει ευρωομόλογα για τις αμυντικές δαπάνες

Στις δηλώσεις του εισερχόμενος της συνόδου, ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι τις εργασίες θα μονοπωλήσουν η Ουκρανία και η Γάζα.

Επανέλαβε ότι «η ευρωπαϊκή οικογένεια παραμένει ενωμένη στην υποστήριξη που παρέχει στην Ουκρανία για να αμυνθεί ενάντια στην απροκάλυπτη ρωσική επίθεση».

«Η στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης σημαίνει περισσότερες επενδύσεις σε εξοπλισμούς», τόνισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Η Ελλάδα ξεπερνά ήδη τα τελευταία χρόνια το 2% των αμυντικών δαπανών επί του ΑΕΠ. Η ΕΕ πρέπει να εξετάσει νέους τρόπους, όπως να εκδώσει ευρωομόλογα για την αμυντική της θωράκιση».

Για τη Γάζα ο πρωθυπουργός ευχήθηκε να καταλήξει η σύνοδος σε συγκεκριμένα συμπεράσματα. «Η Ελλάδα ζητά επίμονα κατάπαυση του πυρός συνοδευόμενη από την απελευθέρωση ομήρων. Πρέπει να καταλήξουμε σε συμπεράσματα που αποθαρρύνουν το Ισραήλ να επιτεθεί στη Ράφα. Η Ελλάδα είναι σταθερά ταγμένη στην επίλυση μέσω της λύσης των δύο κρατών», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επίσης εξέφρασε ικανοποίηση γιατί θα συζητηθούν θέματα του πρωτογενούς τομέα που αφορούν τους αγρότες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v