Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Opinion Poll: Στη δεύτερη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ, νέα πτώση ΠΑΣΟΚ

Διατηρεί δυνάμεις η ΝΔ στην πρώτη θέση, αλλά το 38,5% θέλει να στείλει μήνυμα προειδοποίησης στις ευρωεκλογές. Το 70,3% δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο με την κυβέρνηση για τη διαλεύκανση της τραγωδίας στα Τέμπη. Τα ποσοστά των κομμάτων.

Opinion Poll: Στη δεύτερη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ, νέα πτώση ΠΑΣΟΚ

Κρατάει προβάδισμα η ΝΔ, σκαρφαλώνει στη δεύτερη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ με μια μονάδα διαφορά από το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll για λογαριασμό του Action24.

Στην εκτίμηση ψήφου ενόψει ευρωεκλογών, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 34,4%, με μια διαφορά 21 ποσοστιαίων μονάδων από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος καταγράφει ποσοστό 13,4%. Τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 12,5% και ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 10,1%, το ΚΚΕ με 9,4%. η Νίκη με 4,3%.

Μια ανάσα από το όριο εισόδου του στη Βουλή είναι το κόμμα «Δημοκράτες» του Ανδρέα Λοβέρδου (2,9%), όπως και η Πλεύση Ελευθερίας.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, η ΝΔ είναι μπροστά με 27,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ δεύτερος με 10,8%, το ΠΑΣΟΚ τρίτο με 10%, η Ελληνική Λύση τέταρτη με 8,1% και το ΚΚΕ πέμπτο με 7,6%. Δημοκράτες και Πλεύση κινούνται στο 2,4% ενώ οι αναποφάσιστοι είναι στο 19,7%.

Σχεδόν ένας στους δύο (ποσοστό 49%) δηλώνει ότι είναι πολύ πιθανό να ψηφίσει άλλο κόμμα από εκείνο που ψήφισε στις βουλευτικές εκλογές, ενώ το 45,5% δηλώνει ότι είναι λίγο ή καθόλου πιθανό.



Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας η πλειοψηφία σε ποσοστό 38,5% θέλει να στείλει μήνυμα προειδοποίησης στην κυβέρνηση και στο κόμμα, το 25,2% θέλει να στηρίξει το κόμμα του, το 19,4% θέλει να αποδοκιμάσει την κυβέρνηση ενώ το 8,9% θέλει να στηρίξει την κυβέρνηση.

Το κριτήριο που θα επηρεάσει την ψήφο των ευρωεκλογών είναι κατά μείζονα λόγο η εσωτερική επικαιρότητα (36,9%), οι πολιτικές θέσεις των κομμάτων (28,2%), τα ευρωπαϊκά θέματα (16,9%).

Στον πίνακα δημοφιλίας των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι στην πρώτη θέση με 37,6%, δεύτερος ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με 33,7% ενώ τρίτος είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος με 29,8% αφήνοντας στην τέταρτη θέση τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη (28,9%).

Ακολουθεί η πρόεδρος της Πλεύσης, Ζωή Κωνσταντοπούλου (28,4%), ο πρόεδρος της Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος (27,6%) ενώ πιο πίσω, παρά την επικοινωνιακή υπερκινητικότητά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης με 23,2%.

Η ακρίβεια παραμένει το νούμερο ένα πρόβλημα των πολιτών

Το 70,3% δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη διαλεύκανση της τραγωδίας των Τεμπών.

Ενώ το 62,5% δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από τις εξηγήσεις του Στέφανου Κασσελάκη για την επιχειρηματική του δραστηριότητα.

* Δείτε όλη την δημοσκόπηση στη στήλη "Συνοδευτικό Υλικό" 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v