Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίθεση Χατζηδάκη σε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ: «Τι θα συνέβαινε εάν έπεφτε η κυβέρνηση;»

«Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ προχώρησε σε συριζοποίηση του κόμματος του και ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε την πρόταση αλλά χαρακτήρισε τη συζήτηση σώου και κοκορομαχία», τόνισε ο υπουργός.

Επίθεση Χατζηδάκη σε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ: «Τι θα συνέβαινε εάν έπεφτε η κυβέρνηση;»

Για αδίστακτη δημαγωγία που εξυπηρετεί πολιτικές ανάγκες κατηγόρησε ο Κωστής Χατζηδάκης τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

“Η πρόταση δυσπιστίας κατατέθηκε με αφορμή ένα δημοσίευμα που δήθεν αποκάλυπτε κάτι που είχε αποκαλυφθεί έναν χρόνο πριν. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ προχώρησε σε συριζοποίηση του κόμματος του και ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε την πρόταση αλλά χαρακτήρισε τη συζήτηση σώου και κοκορομαχία”, πρόσθεσε.

Ο υπουργός Οικονομικών επικαλέσθηκε τη διαφορετική στάση που είχε ακολουθήσει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για την τραγωδία στο Μάτι: “κι εμείς μιλήσαμε τότε για λάθη και παραλείψεις. Αλλά δεν ζητήσαμε Εξεταστική ούτε καταγγείλαμε την κυβέρνηση σε διεθνή και ευρωπαϊκά fora ούτε σχετίσαμε πυρκαγιά με δασική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ποινικές ευθύνες ζητήσαμε”, τόνισε.

Διαβεβαίωσε δε, ότι η κυβέρνηση είναι η πρώτη που έχει κάθε ηθικό και πολιτικό λόγο να διαλευκανθεί η τραγωδία στα Τέμπη διότι, όπως είπε, “οι πολίτες θα τιμωρήσουν όποιον θελήσει να συγκαλύψει την υπόθεση και, άρα, σε μία τέτοια περίπτωση ο κερδισμένος θα ήταν η αντιπολίτευση”.

Θέτοντας το (ρητορικό) ερώτημα τι θα συνέβαινε εάν “έπεφτε” η κυβέρνηση, απαρίθμησε τις οικονομικές επιτυχίες που έχει σημειώσει, από τον ρυθμό ανάπτυξης και τις νέες θέσεις εργασίες μέχρι την αύξηση των καταθέσεων στις τράπεζες, την αύξηση του μέσου μισθού πάνω από τον πληθωρισμό και την επικείμενη αύξηση του κατώτατου μισθού.

“Αν, θεωρητικά, έπεφτε η κυβέρνηση θα καλείτο να κυβερνήσει μία αντιπολίτευση τοξική, χωρίς σχέδιο, με λαϊκίστικες εκθέσεις ιδεών”.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v