Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φάμελλος: Να αρθεί η υπουργική ασυλία Κ. Καραμανλή για να δικαστεί

Για τον πρώην υπουργό δεν ισχύει η βουλευτική ασυλία αλλά η υπουργική. Εφ΄όλης της ύλης σφυροκόπημα για συγκάλυψη της τραγωδίας στα Τέμπη, παραβίαση κράτους δικαίου. Η προοδευτική συνεργασία επέβαλε την πρόταση δυσπιστίας.

Φάμελλος: Να αρθεί η υπουργική ασυλία Κ. Καραμανλή για να δικαστεί

Να συμφωνήσουν όλα τα κόμματα σε συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής με αντικείμενο την άρση της υπουργικής ασυλίας του Κώστα Αχ. Καραμανλή ώστε να παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη.

Αυτή την πρόταση κατέθεσε, όπως αναμενόταν, ο Σωκράτης Φάμελλος, εξηγώντας ότι ο πρώην υπουργός Μεταφορών-Υποδομών κακώς δεσμεύεται ότι “δεν θα κρυφτεί πίσω από την βουλευτική του ασυλία” διότι αυτό που τον αφορά είναι η υπουργική ασυλία.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ “πυροβόλησε” την κυβέρνηση και, προσωπικά, τον πρωθυπουργό, για την επιχείρηση συγκάλυψης της τραγωδίας στα Τέμπη και για τις παραβιάσεις του κράτους δικαίου που έχουν αποκαλυφθεί, όπως οι τηλεφωνικές υποκλοπές ή οι διαρροές προσωπικών δεδομένων εκλογέων από το υπουργείο Εσωτερικών.

“Όλα σχεδιάστηκαν και εκτελέστηκαν από τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ και την ευθύνη έχει προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης”, είπε χαρακτηριστικά.

“Το 41% το εκλάβατε ως λευκή επιταγή, αλλά η κοινωνική αντίδραση σας δείχνει ότι αυτό δεν ισχύει. Το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου ώθησε τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων, για την πρόταση δυσπιστίας και επιλέξαμε να είναι το κράτος δικαίου ο βασικός κορμός στην πρόταση δυσπιστίας.

Με τη σειρά του, ρώτησε τον κ.Μητσοτάκη από ποιον ενημερώθηκε για το παραποιημένο ηχητικό υλικό το οποίο στη συνέχεια επικαλέστηκε στο “διάγγελμά” του.

Ποιος ωφελήθηκε από το μοντάρισμα αν όχι ο πρόεδρος της κυβέρνησης που ήθελε να περάσει το αφήγημα για ανθρώπινο λάθος;”, είπε.

Τα βασικά στοιχεία της παρέμβασης του κ.Φάμελλου από το βήμα της Βουλής:

- H κοινωνία επέβαλε τις παραιτήσεις των δύο κορυφαίων υπουργών Παπασταύρου-Μπρατάκου (σ.σ. επισκέφθηκαν τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη στο σπίτι του την Κυριακή).
Εσείς κύριε πρωθυπουργέ, γνωρίζετε τι γίνεται στο Μαξίμου;

- Δεν θα πάρουμε την άδεια σας για να ασκήσουμε τα δημοκρατικά μας καθήκοντα. Ο σκοπός της πρότασης δυσπιστίας, πέραν του σεβασμού στο Σύνταγμα, ήταν να αναδείξουμε το σχέδιο συγκάλυψης που υλοποιείτε από εσάς κύριε πρωθυπουργέ, όχι από τον κ. Καραμανλή.

Εσείς κύριοι βουλευτές της ΝΔ, γιατί ακριβώς χειροκροτούσατε χθες τον κ. Καραμανλή; Πανηγυρίζατε ακούγοντας αυτόν που ευθύνεται για την τραγωδία; (σ.σ. στο σημείο αυτό ακούστηκαν φωνές αποδοκιμασίας από τα “γαλάζια” έδρανα)

Αν ο υπουργός Δικαιοσύνης κ.Φλωρίδης έχει το ηθικό ανάστημα πρέπει να παραιτηθεί (σ.σ. για τη δήλωση του “όσοι μιλούν για μπάζωμα είναι για τα μπάζα”).

- Είναι έντονη απαίτηση να βγουν όλα στο φως. Το μοτίβο της πολιτικής σας είναι ίδιο: όταν κάποιος σας κάνει κριτική του επιτίθεστε και μεταθέτετε τις ευθύνες σας κάποιου αλλού επειδή πάντα φταίει κάποιος άλλος, όπως ο κ. Δημητριάδης ή η κ. , Ασημακοπούλου.

- Το 41% το εκλάβατε ως λευκή επιταγή. Αλλά όχι, σας το δείχνει η κοινωνική αντίδραση. Μας τρομάζει η αυθαιρεσία και η αλαζονεία σας, γι΄αυτό ζητάμε σήμερα απαντήσεις.

Όταν το ευρωκοινοβούλιο συζητούσε το σκάνδαλο των υποκλοπών, εσείς είχατε μέλημα να κάνετε ανίσχυρη την ΑΔΑΕ και τον πρόεδρο της Χρήστο Ράμμο.

Πήρατε τον έλεγχο της ΕΥΠ και τώρα πρέπει να πείτε είτε ότι δεν ξέρατε τι έκανε είτε ότι ξέρατε. Τι είναι χειρότερο;

- Κάνατε κομματικό χαρτοπόλεμο τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών.

Όλα σχεδιάστηκαν και εκτελέστηκαν από τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ και την ευθύνη έχει προσωπικά ο κ.Μητσοτάκης. Από πόσα χέρια πέρασαν τα προσωπικά δεδομένα των εκλογέων και πού έχουν καταλήξει;

- Το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου ώθησε τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων σήμερα, για την πρόταση δυσπιστίας.

Πιστεύουμε στη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων, επιλέξαμε το κράτος δικαίου να είναι ο βασικός κορμός στην πρόταση δυσπιστίας.

- Ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε εκλογές ώστε να γίνει και αμερόληπτη έρευνα για όλα τα σκάνδαλα που αποκαλύπτονται.

Εμείς φταίμε που όλα αυτά “σκάνε” οκτώ μήνες μετά τις περσινές εκλογές;

Μας κατηγορείτε ότι κάναμε την πρόταση δυσπιστίας επειδή μας το ζήτησαν επιχειρηματικά συμφέροντα αλλά δικοί σας υπουργοί παραιτούνται για τις σχέσεις τους με επιχειρηματικά συμφέροντα.

- Η καθημερινότητα, τα προβλήματα που δημιουργείται στην υγεία και στην παιδεία, η ακρίβεια δεν μπορούν πια να κρυφτούν με επικοινωνιακή χρυσόσκονη που ρίχνετε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v