Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φαραντούρης: Ναι, η ευρωπαϊκή εισαγγελική έρευνα μπορεί να οδηγήσει σε πολιτικές εξελίξεις

«Επικαλούνται υποκριτικά την Ευρώπη όταν πρόκειται να εξαργυρώσουν προεκλογικά γραμμάτια σε πολυεθνικές και κολλεγιάρχες για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων αλλά βγάζουν αλλεργία όταν τον ελέγχουν», απαντά το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Φαραντούρης: Ναι, η ευρωπαϊκή εισαγγελική έρευνα μπορεί να οδηγήσει σε πολιτικές εξελίξεις

«Πρέπει να ενημερώσουμε τον αδιάβαστο Πρωθυπουργό μας, ότι έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη σε όλα τα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΡΑΤΗ: Οι εισαγγελικές και δικαστικές Αρχές και Θεσμοί της ΕΕ συνεργάζονται με τις εθνικές Αρχές στην έρευνα υποθέσεων. Και ΝΑΙ: Η εισαγγελική έρευνα μπορεί και οφείλει να ρίξει φως και να οδηγήσει σε πολιτικές εξελίξεις και προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, όπως συμβαίνει σε κάθε ευνομούμενο και δημοκρατικό κράτος», αναφέρει ανακοίνωση-απάντηση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και υποψηφίου στις ευρωεκλογές Νίκου Φαραντούρη στον Κ. Μητσοτάκη «για τις αναφορές στο πρόσωπό του».

Αναλυτικά το πλήρες κείμενο της δήλωσης:

«"Η Δικαιοσύνη βαστά σπαθί. Σαν της πάρεις το σπαθί απομένει μόνο με τη ζυγαριά": Στρ. Μυριβήλης. Χθες στη Βουλή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε κατάσταση πανικού, αναφέρθηκε στο πρόσωπό μου, στον υποψήφιο, είπε, Ευρωβουλευτή που εμφανίζεται στα κανάλια και επικαλείται την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για να ρίξει την Κυβέρνηση.

Πρέπει να ενημερώσουμε τον αδιάβαστο Πρωθυπουργό μας, ο οποίος δήλωσε μεν μη νομικός αλλά επιχείρησε καινοφανείς νομικές ερμηνείες για τις αρμοδιότητες των ευρωπαϊκών και εθνικών εισαγγελικών αρχών, ότι έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη σε όλα τα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΡΑΤΗ: Οι εισαγγελικές και δικαστικές Αρχές και Θεσμοί της ΕΕ συνεργάζονται με τις εθνικές Αρχές στην έρευνα υποθέσεων. Και ΝΑΙ: Η εισαγγελική έρευνα μπορεί και οφείλει να ρίξει φως και να οδηγήσει σε πολιτικές εξελίξεις και προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, όπως συμβαίνει σε κάθε ευνομούμενο και δημοκρατικό κράτος.

Αυτό προφανώς προκαλεί εκνευρισμό στον Πρωθυπουργό και τους πρόθυμους υποστηρικτές του, που επικαλούνται υποκριτικά την Ευρώπη όταν πρόκειται να εξαργυρώσουν προεκλογικά γραμμάτια σε πολυεθνικές και κολλεγιάρχες για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων αλλά βγάζουν αλλεργία όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και οι Ευρωπαϊκές Εισαγγελικές Αρχές τον ελέγχουν. Αυτός δεν είναι ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας. Διολισθαίνουμε καθημερινά σε αντιδημοκρατικές πρακτικές που εκθέτουν την πατρίδα μας και πνίγουν τους πολίτες. Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους το κράτος δικαίου, το Σύνταγμα, και την πρόοδο. Η δικαιοσύνη θα νικήσει. Η δημοκρατία θα νικήσει».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v