Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Στους πολίτες οι δαπάνες Υγείας με βούλα ΕΛΣΤΑΤ

Η ΕΛΣΤΑΤ «απλώς επιβεβαιώνει αυτό για το οποίο κατηγορούμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ότι δηλαδή θέλει να περιορίσει τη δημόσια δαπάνη και να αυξήσει την ιδιωτική, επιβάλλοντας κουλτούρα άμεσων πληρωμών για τα πάντα», σύμφωνα με τον Τομεάρχη Υγείας.

ΣΥΡΙΖΑ: Στους πολίτες οι δαπάνες Υγείας με βούλα ΕΛΣΤΑΤ

«Στις 27 Μαρτίου 2024 η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ) δημοσίευσε στατιστικά στοιχεία του έτους 2022 σχετικά με τη χρηματοδότηση των δαπανών υγείας, σε εθνικό επίπεδο, με βάση το εγχειρίδιο Συστήματος Λογαριασμών Υγείας (ΣΛΥ) 2011 του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ)», αναφέρει δήλωση του Ανδρέα Παναγιωτόπουλου, Τομεάρχη Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αναλυτικά:

«Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η συνολική χρηματοδότηση για τις δαπάνες υγείας ως προς το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) στην Ελλάδα για το έτος 2022 έπεσε στο 8,5% του ΑΕΠ έναντι 9,18% του έτους 2021. Μειώθηκε δηλαδή η συμμετοχή του κράτους στη σχετική δαπάνη.

Την ίδια στιγμή, η συμβολή του δημόσιου τομέα στη συνολική χρηματοδότηση για δαπάνες υγείας μειώθηκε από 62,1% το έτος 2021 σε 61,9% το έτος 2022. Αντιθέτως, η ιδιωτική δαπάνη, δηλαδή των πολιτών, στη συνολική χρηματοδότηση για δαπάνες υγείας αυξήθηκε από 37,5% το έτος 2021 σε 37,6% το έτος 2022.

Εδώ και πέντε χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει την καταστροφική πτυχή της πολιτικής υγείας που ευλαβικά εφαρμόζει η νεοδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ. Τεκμηριωμένα και με αδιάσειστα στοιχεία. Η χθεσινή δημοσίευση της ΕΛΣΤΑΤ απλώς επιβεβαιώνει αυτό για το οποίο κατηγορούμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ότι δηλαδή θέλει να περιορίσει τη δημόσια δαπάνη και να αυξήσει την ιδιωτική, επιβάλλοντας μια κουλτούρα άμεσων πληρωμών για τα πάντα.

Σε μια χώρα που μαστίζεται όσο ελάχιστες εντός Ε.Ε από την εσκεμμένα ανεξέλεγκτη ακρίβεια, η οποία απομειώνει το πραγματικό εισόδημα των κατοίκων της, έχοντας κατακρημνίσει την Ελλάδα στην προτελευταία θέση, πάνω από την εκτός ευρώ Βουλγαρία, ως προς το κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε όρους αγοραστικής δύναμης, η μνημονιακή κυβέρνηση με μπροστάρη τον μνημονιακότερο των μνημονίων κύριο Γεωργιάδη ως Υπουργό «Υγείας» νομοθετεί εις βάρος των πολιτών και υπέρ συγκεκριμένων ιδιωτικών ελίτ και φυσικά των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών.

Η υγεία δεν είναι εμπορικό προϊόν. Είναι σύμφωνα και με το Σύνταγμά μας δημόσιο, κοινωνικό αγαθό και η πολιτεία είναι επιφορτισμένη με την υποχρέωση να παρέχει δωρεάν και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας σε όσους το έχουν ανάγκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύεται να καταργήσει όλες εκείνες τις νομοθετικές διατάξεις που απαξιώνουν το ΕΣΥ και που επιβαρύνουν με νέα κόστη τους κατοίκους της Ελλάδας. Για να μη μείνει κανείς πίσω και για να έχουν όλοι και όλες τις απαραίτητες ιατρικές υπηρεσίες».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v