Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κασσελάκης: Εκλογές για να φύγει το άλλοθι του 41%

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ “η ανατροπή για να ανοίξει το προοδευτικό μονοπάτι στη χώρα”, σημείωσε. “Θα δώσω το πόθεν έσχες μου πριν από τις ευρωεκλογές, να κάνει το ίδιο ο κ.Μητσοτάκης για την οικογένεια του”. Τι είπε για την σύζυγο του πρωθυπουργού.

Κασσελάκης: Εκλογές για να φύγει το άλλοθι του 41%

Εκλογές “για να φύγει το άλλοθι του 41% που επικαλείται η κυβέρνηση και ο κ.Μητσοτάκης σε όλα” πρότεινε εκ νέου ο Στέφανος Κασσελάκης, επιμένοντας στην ανάγκη επιτήρησης της εκλογικής διαδικασίας μετά τη διαρροή προσωπικών στοιχείων εκλογέων από το υπουργείο Εσωτερικών.

“Ζητάω από τον πρωθυπουργό να μας διαβεβαιώσει ότι πέραν των στοιχείων εκλογέων του εξωτερικού, με αφορμή την επιστολική ψήφο, δεν έχουν διαρρεύσει και στοιχεία εκλογέων του εσωτερικού. Αλλά δεν έχω πάρει απάντηση”, τόνισε σε τηλεοπτική του συνέντευξη (Σκάι).

Επισήμανε δε, ότι ο ίδιος δεν έχει χρησιμοποιήσει τη λέξη “νοθεία”, σε αντίθεση με τον κ.Μητσοτάκη που την επικαλέσθηκε ως προειδοποίηση τον Φεβρουάριο του 2019.

Ως προς τον ευρωεκλογικό στόχο του ΣΥΡΙΖΑ ο κ.Κασσελάκης μίλησε για “ανατροπή”, εξηγώντας ότι θέλει σαφώς μεγαλύτερο ποσοστό από εκείνο των τελευταίων εθνικών εκλογών (17,8%), ώστε να σηματοδοτηθεί “το νέο προοδευτικό μονοπάτι” που άνοιξε για τη χώρα.

Στην παρατήρηση ότι θέλει να γίνει πρωθυπουργός χωρίς να έχει εμπειρία, σημείωσε σκωπτικά “δεν έχουμε γεννηθεί όλοι παιδιά πρωθυπουργών”, ενώ επισήμανε ότι σημερινοί κυβερνώντες, όπως ο υπουργός Οικονομικών “δεν έχουν επιχειρήσει ποτέ στη ζωή τους, από φοιτητές έγιναν πολιτικοί”.

Κάνοντας αντίστιξη μάλιστα, είπε ότι μία δική του κυβέρνηση θα έχει τρία βασικά κριτήρια:

  • Ενσυναίσθηση (“άλλο το management σε εταιρεία και άλλο στην πολιτική).
  • Ηθική - καθαρά χέρια (“δεν θα κυβερνήσει κανείς για να πλουτίσει).
  • Τεχνοκρατική επάρκεια.

Ειδικά για την οικονομία παρέπεμψε στο “δίκαιο φορολογικό πρόγραμμα” που παρουσίασε πρόσφατα ο ΣΥΡΙΖΑ, φέρνοντας ως παραδείγματα την μείωση του φόρου των μισθωτών και την κατάργηση της της προκαταβολής φόρου για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Για άλλη μία φορά, τόνισε ότι θέλει “ανοικτές αγορές με εργασιακά δικαιώματα, με κράτος δικαίου, με στιβαρή άμυνα”.

Με αφορμή ερώτηση για το πόθεν έσχες του, ο κ.Κασσελάκης ειρωνεύθηκε τη ΝΔ ότι “έχει κάνει την καλύτερη ρύθμιση χρέους: το αυξάνει κάθε χρονιά επ΄άπειρον”, ενώ δεσμεύθηκε ότι θα δώσει την περιουσιακή του κατάσταση πριν από τις ευρωεκλογές, παρότι ο νόμος ορίζει το τέλος Ιουνίου.

“Προκαλώ τον κ.Μητσοτάκη να κάνει το ίδιο για την οικογένεια του”, πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για τη μήνυση και αγωγή της συζύγου του πρωθυπουργού, Μαρέβας Γραμπόφσκι Μητσοτάκη, στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα, ο κ.Κασσελάκης απάντησε: “αν θεωρεί ότι αδικήθηκε καλά θα κάνει να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ας επιτρέψει όμως η κυβέρνηση και στις οικογένειες των θυμάτων στα Τέμπη να κάνουν το ίδιο”.

Στην παρατήρηση “έτερον εκάτερον”, επισήμανε ότι έχουν το ίδιο δικαίωμα οι συγγενείς των θυμάτων να βρουν δικαίωση από την Δικαιοσύνη και, για να γίνει αυτό, το κυβερνών κόμμα πρέπει να κάνει δεκτή την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε οι τυχόν ποινικές ευθύνες του Κώστα Αχ. Καραμανλή να διερευνηθούν από Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Ειδικά για τη δικαιοσύνη, επισήμανε ότι “η εμπιστοσύνη ελέγχεται και κατακτιέται κάθε ημέρα”, υπενθυμίζοντας ότι εδώ και δύο χρόνια δεν υπάρχει φως στην υπόθεση των υποκλοπών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v