Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χατζηδάκης: ΝΔ στις ευρωεκλογές για οικονομική σταθερότητα

Κίνδυνος ένα πολιτικό μωσαϊκό μετά τις ευρωεκλογές, τόνισε ο υπουργός. «Εκτός και αν πιστεύει κανείς ότι οι επενδυτές θα κάνουν ουρά εάν ενισχυθεί πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ με τις κωμικοτραγικές θέσεις του αρχηγού του».

Χατζηδάκης: ΝΔ στις ευρωεκλογές για οικονομική σταθερότητα

Tον κίνδυνο «οικονομικής οπισθοδρόμησης» και περιορισμού του επενδυτικού ενδιαφέροντος εάν υπάρξει «ένα πολιτικό μωσαϊκό μετά τις ευρωεκλογές», υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης, κατά την ομιλία του στο συνέδριο της ΝΔ.

Όπως είπε, «κάτι τέτοιο δεν μας εγγυάται ότι οι επενδυτές από το εξωτερικό θα συνεχίσουν να δείχνουν την ίδια εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία. Εκτός και αν πιστεύει κανείς ότι οι επενδυτές θα κάνουν ουρά εάν ενισχυθεί πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ με τις κωμικοτραγικές θέσεις του αρχηγού του ή ότι η γεωπολιτική μας θέση θα αναβαθμιστεί εάν στηριχθεί το κόμμα του οποίου ο αρχηγός ανακάλυψε τις επιστολές του Ιησού Χριστού».

Ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε ότι «η ΝΔ είναι το μεγάλο λαϊκό κόμμα, το κόμμα των πολλών, που με την οικονομική μας πολιτική μπορούμε να ασκούμε μία ουσιαστική κοινωνική πολιτική. Υπάρχουν προβλήματα, υπήρξαν αστοχίες, ο συνολικός όμως απολογισμός των τελευταίων 5 ετών είναι παραπάνω από θετικός. Η Ελλάδα έκανε μεγάλα βήματα προς τα εμπρός και από μαύρο πρόβατο θεωρείται σήμερα διεθνές success story».

Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «τα επόμενα τρία χρόνια θα πάμε ακόμη καλύτερα, με δύο προϋποθέσεις: Πρώτον η χώρα να συνεχίσει να έχει το σωστό μείγμα πολιτικής, φιλικό στις επενδύσεις και την ανάπτυξη και με φροντίδα για τους πιο αδύναμους σε συνθήκες κοινωνικής συνοχής και δεύτερον να υπάρχει πολιτική σταθερότητα».

Ο κ. Χατζηδάκης εκτίμησε πως «η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω σε μία εποχή παρακμής και αστάθειας, αλλά θα συνεχίσει μπροστά με ΝΔ και Κυριάκο Μητσοτάκη. Στις εκλογές αυτές δεν θα κριθεί από ποιον θα κυβερνηθεί η χώρα, αλλά θα κριθεί το πώς θα κυβερνηθεί η χώρα. Αν θα προχωρήσουμε μπροστά με ταχύτητα ή εάν δίπλα σε μία άκρως προβληματική αντιπολίτευση, προσθέσουμε και μία κυβέρνηση με έστω μικρά τραύματα».

Αναγνώρισε ότι αρκετοί πολίτες «θεωρούν τις ευρωεκλογές ευκαιρία να στείλουν μήνυμα, να χτυπήσουν "καμπανάκι" στην κυβέρνηση. Τους καταλαβαίνω απολύτως , αλλά τους διαβεβαιώνω ότι δεν χρειάζεται κανένα "καμπανάκι" για να καταλάβουμε τα όποια λάθη μας. Γιατί εμείς δεν είμαστε αλαζόνες, δεν πιστεύουμε ότι είμαστε αλάνθαστοι, ξέρουμε ότι υπήρξαν και αστοχίες και είμαστε εδώ για να τις διορθώνουμε κάθε μέρα. Δεν πρέπει να σταλεί το λάθος μήνυμα και αντί για "καμπανάκι" στην κυβέρνηση να δημιουργηθεί η αίσθηση ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να μπει ξανά σε φαύλο κύκλο πολιτικής κρίσης, να μπούμε ξανά σε περιπέτειες, ενισχύοντας κόμματα που ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιο θα κάνει την πιο ακραία, την πιο λαϊκίστικη, την πιο δημαγωγική, την πιο ανεύθυνη και την πιο τοξική αντιπολίτευση».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v