Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μηνύματα ενότητας από υπουργούς και κορυφαία στελέχη της ΝΔ

Τι είπαν στο 15ο συνέδριο οι Παύλος Μαρινάκης, Δημήτρης Τσιόδρας, Σοφία Ζαχαράκη, Λευτέρης Αυγενάκης, Απόστολος Τζιτζικώστας και Χρήστος Σταϊκούρας.

Μηνύματα ενότητας από υπουργούς και κορυφαία στελέχη της ΝΔ

Μήνυμα συσπείρωσης και ενότητας έστειλαν με τις παρεμβάσεις τους στο 15ο συνέδριο της ΝΔ κορυφαίοι υπουργοί και στελέχη του κόμματος. Ιδιαίτερες αναφορές έγιναν στην 50ετή ιστορία της παράταξης, τα πεπραγμένα της σημερινής κυβέρνησης και το στοίχημα για το επόμενο διάστημα, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη μάχη των επικείμενων ευρωεκλογών.

«Οι εκλογές αυτές δεν έχουν χώρο για ένα απλό μήνυμα, όλα αυτά που καταφέραμε τα χτίσαμε μαζί, τα θεμέλια είναι γερά και ξέρετε πόσο δύσκολα χτίστηκαν. Ο μόνος τρόπος να διορθώσουμε και αυτά που μας ενοχλούν είναι να συνεχίσουμε να χτίζουμε πάνω σε όσα έχουμε καταφέρει», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. «Το χάος ούτως ή άλλως, γιατί αυτή είναι η εναλλακτική, δεν υπάρχει κάποια άλλη, το έχουμε ζήσει στο πετσί μας και δεν πρέπει να επιστρέψει. Όλοι λοιπόν μαζί, όλες και όλοι ενωμένοι, πάμε για μια μεγάλη νίκη στις 9 Ιουνίου. Μία νίκη που θα στείλει ένα μήνυμα ότι δεν θα υπάρξει δεύτερη φορά στη συμφορά», τόνισε.

Για μια «συνάντηση γιορτής και μάχης» έκανε λόγο ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Τσιόδρας. «Είναι γιορτή για τα 50 χρόνια δημιουργίας, που συμπληρώνει φέτος η ΝΔ, αλλά και μάχη γιατί κάτι παραπάνω από 60 ημέρες μας χωρίζουν από τις κάλπες των ευρωπαϊκών εκλογών». Τόνισε την ανάγκη να μην υπάρξει καμιά χαλαρή ψήφος. Χρειαζόμαστε μια εθνικά αξιόπιστη εκπροσώπηση της Ελλάδας, με τον στόχο να είναι οι πολίτες να δώσουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη καθαρό διάδρομο τριετίας, ως το 2027, για να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν τη χώρα».

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη τόνισε ότι «η ΝΔ είναι απέναντι στις πολιτικές ασυδοσίες και στις πολιτικές με ευκαιριακές σημαίες, είναι η παράταξη που προσπαθεί πάντα να είναι δίπλα σε κάθε πολίτη». Χαρακτήρισε δε «μεγάλη εθνική πρόκληση το δημογραφικό» και τόνισε την ανάγκη «το αποτέλεσμα των επικείμενων ευρωεκλογών να στείλει σημαντικό μήνυμα ότι δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση».

Στο αποτύπωμα της διαχρονικής προσφοράς της ΝΔ στον τόπο στη διάρκεια των τελευταίων πενήντα ετών από την ίδρυσή της αναφέρθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης. «Η ΝΔ σήμερα υλοποιεί απόλυτα τις ιδρυτικές της αξίες, υπηρετώντας τα αληθινά συμφέροντα του έθνους, πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς». Πέντε χρόνια μετά, σημείωσε, «και παρά τα εμπόδια που μεσολάβησαν, τα πάντα στη χώρα μας είναι διαφορετικά και πολύ καλύτερα. Η Ελλάδα του 2024 εμφανίζει από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης, έχοντας πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά και μονοψήφια ανεργία».

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ανέφερε ότι, «όσο πιο δυνατή είναι η ΝΔ σ' αυτές τις κρίσιμες ευρωεκλογές και όσο πιο ισχυρό είναι το ΕΛΚ, τόσο καλύτερη θα είναι η Ευρώπη την επόμενη μέρα». Η απάντηση, όπως είπε, «δεν είναι η αποχή, δεν είναι η στροφή σε δυνάμεις που μιλούν για μαγικές λύσεις, αλλά επιδιώκουν τη διάλυση. Η απάντηση που πρέπει να δώσουμε είναι ότι θέλουμε περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη και αυτή την Ευρώπη μπορεί να τη διασφαλίσει μόνο η ΝΔ και το ΕΛΚ».

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε, ανάμεσα στα άλλα: «Σήμερα, οφείλουμε όλοι να αναλογιστούμε τα επιτεύγματά μας κατά τη μεταπολίτευση, αλλά και να διδαχτούμε από λάθη και παραλείψεις μας. Μόνο έτσι, με διαρκή προσπάθεια, θα δημιουργούμε συνεχώς τη σύγχρονη και ισχυρή Ελλάδα. Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη των έργων. Είναι η παράταξη της ευθύνης και της συνέπειας. Αποδεικνύεται όμως και κάτι ακόμη: Η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη πολιτική παράταξη με βαθιές ρίζες στα λαϊκά στρώματα, που αγωνίζεται για την πολιτική και κοινωνική δημοκρατία, την ανάπτυξη της οικονομίας, την ευημερία της κοινωνίας, την ισχυροποίηση της πατρίδας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v