Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χριστοδουλίδης: Η ΝΔ ήταν πάντοτε στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Τι ανέφερε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας στον χαιρετισμό του στο 15ο συνέδριο της ΝΔ. Συρεγγέλα: «Στις ευρωεκλογές διαφυλάττουμε το κύρος της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια».

Χριστοδουλίδης: Η ΝΔ ήταν πάντοτε στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Ολοκληρώνονται σήμερα, με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι εργασίες του 15ου Συνεδρίου της ΝΔ στο Ζάππειο.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης τόνισε ότι η ΝΔ είναι «μια πολιτική παράταξη που πάντα εργαζόταν για εθνική ενότητα, οικονομική συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία της χώρας στην Ε.Ε. Συνέδεε τις αρχές και τις αξίες της με μεγάλες μεταρρυθμίσεις προς όφελος του πολίτη. Η ΝΔ είναι ένας πραγματικός ευρωπαϊκός φάρος που πάντοτε ήταν στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Δικαίως αναγνωρίζεται ως η πολιτική δύναμη που συνέβαλε καθοριστικά στην ανάκαμψη, τη σταθερότητα, την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη της Ελλάδος. Που, υπό τον φίλο Κυριάκο Μητσοτάκη, συνέβαλε ουσιαστικά με πράξεις και όχι με λόγια στην περαιτέρω κατοχύρωση και ανεξαρτησία της Ελλάδας, σε μια περίοδο σημαντικών προκλήσεων».

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι «η Ελλάδα από τα βάθη της ιστορίας συμβαδίζει με την τραγική μοίρα της Κύπρου. Η παράνομη τουρκική κατοχή που φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια είναι μια απαράδεκτη κατάσταση που δεν μπορεί να συνεχιστεί. Για ακόμη μια φορά διαβεβαιώνω ότι δεν σταματήσω τις προσπάθειες για την προσπάθεια για απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μου. Και ακριβώς μέσα σε αυτό το πλαίσιο νιώθω την έντονη ανάγκη να ευχαριστήσω τον ελληνικό λαό, την κυβέρνηση και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ενεργή και ουσιαστική στήριξη των προσπαθειών μας. Άλλωστε, οι δεσμοί της Κύπρου με την Ελλάδα ήταν πάντα ισχυροί».

Ελλάδα και Κύπρος, σύμφωνα με τον Κύπριο Πρόεδρο, «μπορούν να διαδραματίσουν έναν καθοριστικό ρόλο, ως εκπρόσωποι της Ε.Ε. στην ανατολική Μεσόγειο. Οι ευρωεκλογές αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία λόγω των πολυεπίπεδων προκλήσεων σε σχέση με την Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, αλλά και της καθημερινότητας των πολιτών. Δηλώνω και δημόσια ότι πιστεύουμε στις ηγετικές ικανότητες της φίλης Ούρσουλας και τη συγχαίρουμε για την επιτυχημένη της θητεία. Την εμπιστευόμαστε να ηγηθεί και πάλι της Ε.Ε.. Θα συνεχίζουμε να διεκδικούμε για τους κοινούς εθνικούς στόχους μας. Με τον Κυριάκο θα πετύχουμε όλους μας τους στόχους».

Μαρία Συρεγγέλα: Πόρτα πόρτα για τις ευρωεκλογές

Η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Μαρία Συρεγγέλα, στην τοποθέτησή της, αφού αναφέρθηκε στην 50ετή ιστορία της ΝΔ και στα πεπραγμένα της σημερινής κυβέρνησης, σημείωσε:

«Έχουμε ακόμα πολλούς αγώνες να δώσουμε. Έχουμε να εξασφαλίσουμε ένα ακόμα καλύτερο μέλλον για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Έχουμε να διασφαλίσουμε τα κεκτημένα μας. Ο επόμενος μεγάλος αγώνας είναι σε λίγο καιρό. Στις Ευρωεκλογές. Πρέπει να διαφυλάξουμε την πορεία, τη θέση το κύρος της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Να στείλουμε στο Ευρωκοινοβούλιο πρόσωπα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό που θα υπηρετούν και δεν θα υπονομεύουν τα συμφέροντα της πατρίδας μας. Να στείλουμε τους ικανότερους και τις ικανότερες στην Ευρώπη».

Ταυτόχρονα, όμως, τόνισε η κυρία Συρεγγέλα, «να επαναβεβαιώσουμε την πολιτική πρωτοπορία, την πολιτική υπεροχή της παράταξής μας. Να διασφαλίσουμε με την ψήφο μας τη δυναμική συνέχιση των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη ο τόπος. Να εξασφαλίσουμε με την ψήφο μας σταθερότητα, ασφάλεια και σιγουριά στην πορεία της πατρίδας μας. Να πετύχουμε μια πλατιά νίκη. Είναι στο χέρι όλων σας και όλων μας, να το επικοινωνήσουμε στους συμπολίτες μας πόρτα πόρτα, να μιλήσουμε για τη σπουδαιότητα των ευρωεκλογών, να τους ενημερώσουμε για την επιστολική ψήφο, να τονίσουμε πως αφορά και τον απόδημο ελληνισμό, αλλά και όσες και όσους μένουν στην Ελλάδα και δεν μπορούν να πάνε να ψηφίσουν με φυσική παρουσία. Στις 9 Ιουνίου η κάλπη είναι άδεια. Δεν επαναπαυόμαστε, δεν θεωρούμε τίποτα δεδομένο. Απεναντίας είμαστε σε εγρήγορση».

Η γραμματέας της Π.Ε. της ΝΔ επισήμανε επίσης: «Βλέπουμε ότι οι πολιτικοί μας αντίπαλοι μπροστά στον φόβο της δημοσκοπικής τους κατάρρευσης δεν διστάζουν να μας επιτεθούν με κάθε τρόπο. Όσο είμαστε ενωμένες και ενωμένοι όμως, δεν μας φοβίζουν οι ανήθικες επιθέσεις τους. Συνεχίζουμε με πυξίδα τις αρχές και τις αξίες μας. Συνεχίζουμε σταθερά, τολμηρά, μπροστά. Ενωμένες και ενωμένοι προχωράμε μπροστά με τη φλόγα από τον πυρσό να δυναμώνει και να φωτίζει τον δρόμο και στις επόμενες γενιές για τα επόμενα 50 χρόνια. Πάμε να φτιάξουμε μαζί μια Ελλάδα ακόμα πιο μεγάλη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v