Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου θα βρέξει ΠΑΣΟΚ

Παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου. Συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι Θ. Ζαγοράκης, Α. Βερούλη, Σ. Αρναούτογλου, Γ. Μανιάτης, Φ. Σαχινίδης. Όλα τα ονόματα των υποψηφίων και τα βιογραφικά τους. «Στόχος η δεύτερη θέση».

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου θα βρέξει ΠΑΣΟΚ

Για ευρωψηφοδέλτιο «ισχυρής διεύρυνσης με ανθρώπους που έχουν τιμήσει και συγκινήσει τον ελληνικό λαό» έκανε λόγο ο Νίκος Ανδρουλάκης, παρουσιάζοντας τους υποψηφίους για την αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου.

Για άλλη μια φορά, από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο πρόεδρος του πρόβαλε ως ευρωεκλογικό στόχο «την κατάκτηση της δεύτερης θέσης που κάποτε ήταν όνειρο απλησίαστο». Ενώ ζήτησε οι ευρωκάλπες να αναδείξουν το κόμμα του «ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση ώστε να αποκτήσει ημερομηνία λήξης η κυβέρνηση της ΝΔ».

Από τους ευρω-υποψηφίους, η έκπληξη έγινε στο πρόσωπο του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Θοδωρή Ζαγοράκη, νυν ευρωβουλευτή της ΝΔ. Παρότι όλες οι πληροφορίες τον έφεραν βέβαιο στο πράσινο ευρωψηφοδέλτιο, υπήρξε προβληματισμός σε πολλά στελέχη του κόμματος για την (κυριολεκτικά…) μεταγραφή του κ. Ζαγοράκη στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Ο οποίος κάμφθηκε διότι, όπως έλεγε συνεργάτης του κ. Ανδρουλάκη, «όπως ο Πύρρος Δήμας πήγε από μας στη ΝΔ, έτσι κι ο Ζαγοράκης ήρθε από τη ΝΔ σε μας».

Στο ευρωψηφοδέλτιο μετέχουν επίσης, όπως αναμενόταν, οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης και Φίλιππος Σαχινίδης, ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Σπυρόπουλος , ο νυν ευρωβουλευτής Νίκος Παπανδρέου, η πρώην ολυμπιονίκης Άννα Βερούλη και εκ νέου (ήταν υποψήφιος και στις εθνικές εκλογές) ο Γρηγόρης Λαμπράκης, γιος του αξέχαστου αγωνιστή της Δημοκρατίας.

Κατά την παρουσίαση των ευρω-υποψηφίων ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λογοπαίγνια με τρεις εξ αυτών: «όπως μας βλέπεις θα βάλουμε γκολ;» ρώτησε τον Θοδωρή Ζαγοράκη, «το βράδυ της 9ης Ιουνίου θα βρέξει ΠΑΣΟΚ», είπε απευθυνόμενος στον Σάκη Αρναούτογλου, ενώ απευθυνόμενος στην Άννα Βερούλη είπε «θα ρίξουμε μακριά το ακόντιο».

Αλφαβητικά, οι υποψήφιοι βουλευτές και βουλεύτριες του κόμματος για την Ευρωβουλή είναι: Αλίρη Χριστίνα, Αντωνοπούλου Μαριζέτα, Αρμενάκη Κρυσταλλία, Αρναούτογλου Σάκης, Βακουφτσή Σούλα, Βαρδακαστάνης Ιωάννης, Βερούλη Άννα, Βουρεξάκη-Ταμπουρατζή Κατερίνα, Βρεττού Αγαθή-Ρόζα, Δαφέρμου Μαρία, Δημόπουλος Παναγιώτης, Ζαγοράκης Θοδωρής, Ζαρωτιάδης Γρηγόρης, Θεοδώρου Μαρινίκη, Καλλιακμάνης Γεώργιος, Καρχιμάκης Λευτέρης, Κικίλιας Ηλίας, Κουνάκης Παναγιώτης, Κουράκης Γιάννης, Λαμπράκης Γρηγόρης, Μανιάτης Γιάννης, Μαρκογιαννάκη Όλγα, Παπανδρέου Νίκος, Πετράκης Σταύρος, Ρίζου Αικατερίνη, Σαμαρά-Οικονόμου Μυρτώ, Σαχινίδης Φίλιππος, Σπυρόπουλος Ανδρέας, Στεφόπουλος Χρήστος, Τανιμανίδου Στεφανία, Τσιλιμίγκας Νικόλαος, Τσουκαλάς Κώστας, Τσούμας Γιώργος και Χρυσόγονος Κώστας.

Δείτε τα βιογραφικά των υποψηφίων στη στήλη Συνοδευτικό Υλικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v