Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ: Εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ στους πλημμυροπαθείς της Λάρισας

Καταγγελία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Β. Κόκκαλη, μιλώντας για παραβίαση της απαλλακτικής ρύθμισης για τα ακίνητα που επλήγησαν από τις πλημμύρες.

Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ: Εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ στους πλημμυροπαθείς της Λάρισας

Οι πλημμυροπαθείς του κάμπου έλαβαν χθες εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ παρά την κυβερνητική τροπολογία για απαλλαγή των ακινήτων που επλήγησαν το φθινόπωρο.

Αυτή την καταγγελία έκανε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης, μιλώντας για αναστάτωση και ανησυχία στους πληγέντες.

«Με έκπληξη, πλημμυροπαθείς ιδιοκτήτες ακινήτων διαπίστωσαν ότι αναρτήθηκαν εκκαθαριστικά σημειώματα ΕΝΦΙΑ για το 2024, με ημερομηνία πληρωμής της πρώτης δόσης έως και τα τέλη Απριλίου, για κτίρια που έχουν καταστραφεί ή είναι ακατάλληλα για χρήση», τονίζει στην ανακοίνωσή του.

Και προσθέτει: «Έχει προκληθεί μέγιστη αναστάτωση και ανησυχία στους πλημμυροπαθείς ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς στην ήδη δυσμενή οικονομική κατάσταση που βιώνουν και την πληθώρα εκκρεμοτήτων καταβολής των δικαιούμενων ενισχύσεών τους, καλούνται να καταβάλουν και τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων για ακίνητα που δικαιούνται νόμιμη απαλλαγή καταβολής του ΕΝΦΙΑ.

Δεδομένου ότι η κατάσταση δημιουργεί έντονα ερωτήματα και προβληματισμούς και απαιτούνται ξεκάθαρες απαντήσεις και λύσεις, θα φέρω άμεσα στη Βουλή το θέμα με την κατάθεση σχετικής ερώτησης. Όσο για την κυβέρνηση των 'αρίστων' έχω μόνο μία λέξη: Ντροπή».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v