Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ ο Μπαράν Μπουρχάν

"Μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της δικαστικής υπόθεσης που εκκρεμεί σε βάρος του", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Φέρεται να κατηγορείται για παράνομες συνταγογραφήσεις. Πώς… διασώθηκε ο βουλευτής Π. Παρασκευαϊδης.

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ ο Μπαράν Μπουρχάν

Με απόφαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ο βουλευτής Μπαράν Μπουρχάν τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της δικαστικής υπόθεσης που εκκρεμεί σε βάρος του και για την οποία ενημερωθήκαμε από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Ο μειονοτικός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ (και από σήμερα ανεξάρτητος) φέρεται να κατηγορείται για παράνομες συνταγογραφήσεις (είναι ψυχίατρος στο επάγγελμα), ενώ έφτασε στη Βουλή η σχετική δικογραφία.

Κατά τις πληροφορίες, ο βουλευτής αντιμετωπίζει κακουργηματικές κατηγορίες, ενώ η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ φέρεται να μην είχε ενημερωθεί από τον ίδιον για τη σοβαρότητα της υπόθεσης.

Η άρση ασυλίας του έχει προγραμματισθεί για αύριο, Τετάρτη, ωστόσο το εισαγγελικό αίτημα έχει φτάσει στη Βουλή εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα. Γεγονός που προκαλεί ερωτηματικά για την καθυστερημένη, χρονικά, αντίδραση του κόμματος.

Τα προβλήματα του κόμματος με τον βουλευτή του, πάντως, κρατούν από το φθινόπωρο του 2022 όταν ο ίδιος προέτρεπε τους Μουσουλμάνους πολίτες της Ξάνθης να συμμετάσχουν στις εκλογές για το νέο ψευδομουφτή, τον οποίον, ως γνωστόν, δεν αναγνωρίζει η ελληνική Πολιτεία.

Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, ο βουλευτής, “κατέβασε” τις σχετικές αναρτήσεις του, στις οποίες αναφερόταν ως "Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης”.

Στις εθνικές εκλογές του 2023 επανεξελέγη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Ξάνθη.

Πώς… διασώθηκε ο βουλευτής Π. Παρασκευαϊδης

Η εξέλιξη αυτή, δηλαδή η διαγραφή του Μπαράν Μπουρχάν, φέρεται… να διέσωσε τον έτερο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη Λέσβο, Παναγιώτη Παρασκευαϊδη, μετά τον νέο πονοκέφαλο που προκάλεσε στην Χ. Τρικούπη για τα της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ.

Ο βουλευτής όταν ρωτήθηκε προχθές (από το Κανάλι της Βουλής) εάν ο κ.Ανδρουλάκης πρέπει να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για τους λόγους της παρακολούθησης του, εφόσον ενημερωθεί ο ίδιος, απάντησε: “Αν οι εθνικοί λόγοι είναι τέτοιοι δεν θα τους πει, είπαμε πάνω απ’ όλα είναι η πατρίδα, το εθνικό συμφέρον. Αν ήταν τέτοιοι οι λόγοι φυσικά δεν πρέπει να τους πει. Αν ήταν όμως λόγοι πονηροί, λόγοι που κοιτάμε να πιάσουμε για να εκβιάσουμε κάποιον, τότε πρέπει να τους πει, ότι με παρακολουθούσε για να βρει κάτι να με εκβιάσει για πολιτικά θέματα”.

Δεδομένου ότι έχει προκαλέσει κι άλλα προβλήματα στο παρελθόν (όπως πρόσφατα με ομοφοβικές δηλώσεις επ΄ αφορμή του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών) οι πληροφορίες τον ήθελαν χθες να φλερτάρει με τη διαγραφή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, παρότι, πάλι, ανασκεύασε.

Αλλά εκτιμήθηκε, προφανώς, ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν θα μπορούσε να “αντέξει” δύο αποπομπές βουλευτών του την ίδια ημέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v