Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαρινάκης: «Οχι» σε τηλεμαχία αρχηγών ενόψει ευρωεκλογών

Αρνητική στην πρόταση Ανδρουλάκη η κυβέρνηση. «Αποτυχημένη εκδοχή influencer ο Κασσελάκης». Τι είπε για το δημοσίευμα του Politico για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Μαρινάκης: «Οχι» σε τηλεμαχία αρχηγών ενόψει ευρωεκλογών

Αρνητικά απαντά η κυβέρνηση στην πρόταση Ανδρουλάκη για τηλεμαχία ενόψει ευρωεκλογών. Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, «σε καμία από τις προηγούμενες ευρωεκλογές δεν έχει γίνει τηλεμαχία. Οι υποψήφιοι είναι για την Ευρωβουλή, αυτοί θα δώσουν τη μάχη. Debate γίνεται συνεχώς στη Βουλή, όπου πρώτος ο πρωθυπουργός έχει συνεχείς παρουσίες. Και στις εθνικές εκλογές ήμασταν εκεί, όμως είναι μια εντελώς άλλη διαδικασία αυτή».

Ερωτηθείς για τα κοινά σημεία Κασσελάκη και Βελόπουλου που ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε: «Ο πρωθυπουργός βρίσκει σε αυτούς δύο κοινά, τη διάδοση θεωριών συνωμοσίας και τις ανέξοδες υποσχέσεις σε επίπεδο οικονομίας. Ο καθένας βεβαίως πολιτεύεται όπως επιλέγει».

Για το βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη με τα αυτοκίνητα που συνόδευαν τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μαρινάκης χαρακτήρισε «σημαντικό να χρησιμοποιούνται τα social media, αρκεί να υπάρχει περιεχόμενο και όχι λαϊκισμός. Πρόκειται για μια αποτυχημένη εκδοχή ενός influencer. Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ο ισχυρισμός του. Συνολικά 4 αυτοκίνητα συνοδεύουν τον πρωθυπουργό, μπορεί να υπάρχουν και άλλα με υπουργούς που τον συνοδεύουν. Επί της ευκαιρίας, ρωτήσαμε το αρμόδιο υπουργείο και μάθαμε ότι 41 αστυνομικοί βρίσκονται στην υπηρεσία του κ. Κασσελάκη, δεν θα πάμε να τον κατηγορήσουμε, δεν είναι αυτό τρόπος άσκησης πολιτικής. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε αιτηθεί αστυνομικούς πριν εκλεγεί, όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και για τον σύζυγό του».

Ερωτηθείς για το δημοσίευμα του Politico για το Ταμείο Ανάκαμψης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε:

«Δεν είμαι εκπρόσωπος ανεξάρτητων αρχών, αλλά της κυβέρνησης, η αντιπολίτευση έχει μπερδέψει λίγο τα πράγματα. Η έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού αφορά μια καταγγελία που έχει γίνει, σωστά οφείλει η ανεξάρτητη αρχή να κάνει αυτήν την έρευνα. Η κυβέρνηση και τα επιμέρους υπουργεία κινήθηκαν πάντα με γνώμονα την προστασία των πολιτών, την τήρηση της διαφάνειας και των προβλεπόμενων διαδικασιών. Έχουν ελεγχθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο οι διαγωνισμοί, καλοδεχούμενη και αυτονόητη κάθε έρευνα».

Ερωτηθείς για βίντεο του Βλαντιμίρ Πούτιν που προβάλλεται από τη ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα και απειλεί όσους στέλνουν όπλα στην Ουκρανία, ο κ. Μαρινάκης διεμήνυσε ότι «η στάση της Ελλάδας δεν θα αλλάξει, ανεξαρτήτως με το τι υποστηρίζει η ρωσική πλευρά, είμαστε με τη Δύση».

Σχετικά με την καταψήφιση εκ μέρους των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ των επιπλέον ευρωπαϊκών κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης για την Ελλάδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι τα δύο κόμματα «αυτό που κάνουν στο εξωτερικό κάνουν και στο εσωτερικό. Βάζουν το κομματικό τους συμφέρον πάνω από τις ανάγκες της κοινωνίας, στο εξωτερικό προσπαθούν να μπλοκάρουν τις χρηματοδοτήσεις καις το εσωτερικό δεν ψηφίζουν χρήματα που παίρνει η χώρα μας τα οποία δεν πάνε σε κάποιο κόμμα αλλά στις ανάγκες της κοινωνίας. Η λογική του ΣΥΡΙΖΑ είναι καλύτερα να αποτύχει μια πολιτική που φέρνει χρήματα στους πολίτες, παρά να στηρίξουμε τη χώρα μας, καλύτερη η αντιπολίτευση από την πρόοδο της Ελλάδας. Σκέφτονται στενόμυαλα και μικροκομματικά».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v