Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΑΣΟΚ: Στα ταμεία των σούπερ μάρκετ γκρεμίζονται οι φιέστες ΝΔ για την ακρίβεια

«Τα στοιχεία του ΟΟΣΑ μας κατατάσσουν στις πιο ακριβές χώρες παγκοσμίως. Το ΔΝΤ τεκμηριώνει ότι η ακρίβεια πλήττει περισσότερο τα χαμηλά εισοδήματα όπου ο πληθωρισμός αγγίζει το 19%», αναφέρει δήλωση του Γ. Νικητιάδη, υπευθύνου Κ.Τ.Ε. Ανάπτυξης.

ΠΑΣΟΚ: Στα ταμεία των σούπερ μάρκετ γκρεμίζονται οι φιέστες ΝΔ για την ακρίβεια

«Σε πλήρη κατάρρευση του αφηγήματος της Κυβέρνησης περί εισαγόμενου πληθωρισμού των τροφίμων και «αποτελεσματικών» μέτρων που έλαβε κατά της ακρίβειας καταλήγουν οι διαπιστώσεις όλων των αρμόδιων οργανισμών που μετρούν τακτικά το επίπεδο τιμών βασικών προϊόντων σε κάθε χώρα», αναφέρει δήλωση του Γιώργου Νικητιάδη, υπευθύνου Κ.Τ.Ε. Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής για τη νέα άνοδο του πληθωρισμού και τις νέες αυξήσεις στα τρόφιμα μετά την ανακοίνωση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ.

«Μετά τις πρόσφατες μετρήσεις και διαπιστώσεις του ΔΝΤ και του ΟΟΣΑ έρχεται εκ νέου για πολλοστή φορά να καταγράψει η ΕΛΣΤΑΤ αύξηση του πληθωρισμού τροφίμων στο 5,2% και γενική αύξηση του πληθωρισμού στο 3,2%. Τα στοιχεία του ΟΟΣΑ μας κατατάσσουν στις πιο ακριβές χώρες παγκοσμίως. Το ΔΝΤ τεκμηριώνει ότι στη χώρα μας η ακρίβεια πλήττει περισσότερο τα χαμηλά εισοδήματα όπου ο πληθωρισμός αγγίζει το 19% και όταν πρόκειται για τρόφιμα και μη αλκοολούχα ποτά ο πληθωρισμός ανέρχεται στο 31%», προσθέτει.

«Ο κ. Σκρέκας και η Κυβέρνηση επαίρονται ότι τα μέτρα έχουν αποτέλεσμα. Επειδή δεν ζουν σε άλλη χώρα, έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Οι επικοινωνιακές φιέστες της Νέας Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας έχουν γυάλινα πόδια και γκρεμίζονται καθημερινά στα ταμεία των σούπερ μάρκετ».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v