Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς διαβάζει η Νέα Δημοκρατία τις αντιδράσεις για τον Μπελέρη

Η αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση και η απάντηση στα περί εργαλειοποίησης του δημάρχου Χειμάρρας. Το παρελθόν του και η δεξιά πτέρυγα. Το Κράτος Δικαίου και το… πολιτικό ρίσκο.

Πώς διαβάζει η Νέα Δημοκρατία τις αντιδράσεις για τον Μπελέρη

Ικανοποιημένοι δηλώνουν στη ΝΔ με την αποδοχή που έχει στη βάση του κόμματος η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

«Επέδρασε άμεσα στην ψυχολογία του Νεοδημοκράτη», σχολιάζει σχετικά υψηλόβαθμος κομματικός παράγοντας, ο οποίος βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τις γαλάζιες τοπικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα. Σε αναμονή και των πρώτων δημοσκοπήσεων μετά την ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου, στο στρατόπεδο της κυβερνώσας παράταξης εκτιμούν ότι η επιλογή του δημάρχου Χειμάρρας λειτούργησε κατευναστικά στη δεξιά πτέρυγα του κόμματος, οι εκπρόσωποι της οποίας τελευταία έδειχναν έξω από τα νερά τους από συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές.  

Στο Μέγαρο Μαξίμου δέχονται… ευχάριστα την κριτική της αντιπολίτευσης για τη συμμετοχή του Φρέντι Μπελέρη στην εκλογική λίστα, καθώς θεωρούν ότι η συγκεκριμένη πολιτική αντιπαράθεση εξυπηρετεί τον στόχο προσέλκυσης ψηφοφόρων.

Κάποιοι εστιάζουν στο μακρινό παρελθόν του δημάρχου Χειμάρρας, με τη συμμετοχή και δράση στην εθνικιστική οργάνωση ΜΑΒΗ, στο Μέγαρο Μαξίμου δεν σχολιάζουν, αλλά υπενθυμίζουν ότι αυτός ανήκει εδώ και πολλά χρόνια στη ΝΔ.

«Ο Φρέντι Μπελέρης συμβολίζει έναν άνθρωπο στο όνομα του οποίου παραβιάστηκε το Κράτος Δικαίου, το τεκμήριο αθωότητας. Είναι ο νόμιμα εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, ένας Έλληνας από την ομογένεια στη Βόρεια Ήπειρο, ο οποίος με την αξία του, με τους ψηφοφόρους του, εξελέγη δήμαρχος Χειμάρρας και ενώ απαιτούσαμε όλοι, όχι ως Ν.Δ., ως Έλληνες, να έχει μία δίκαιη δίκη, καταδικάστηκε», τόνισε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης (στον ΣΚΑΪ).

Στην κυβέρνηση εγκαλούν όλους όσοι «δήθεν κόπτονται για το Κράτος Δικαίου, αλλά "κατάπιναν αμάσητους" αυτούς που απειλούσαν δημοσιογράφους και αυτούς οι οποίοι έχουν καταδικαστεί 13-0 από τη Δικαιοσύνη, όμως ενοχλούνται που θέλει ένας άνθρωπος να είναι υποψήφιος με το κόμμα που επιθυμεί».

Σε ανύποπτο χρόνο

Παράλληλα, ξορκίζουν τις καταγγελίες περί εργαλειοποίησης του θέματος εκ μέρους τους. Υπενθυμίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε σε ανύποπτο χρόνο, πριν από ένα σχεδόν έτος, στη Χειμάρρα, όπου συνάντησε τον Ελληνισμό της Αλβανίας.

«Η υποψηφιότητα Μπελέρη θα έπρεπε να ενώνει τους Έλληνες, γιατί η κυβέρνηση έλαβε πράγματι ένα πολιτικό ρίσκο», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης και εξήγησε: «Δηλαδή, ότι αποφασίζει η κυβέρνηση της Ελλάδος να δώσει την ευκαιρία να εκλεγεί ευρωβουλευτής ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, που μέχρι χθες όλα τα κόμματα -και ο ΣΥΡΙΖΑ- συμφωνούσαν με επίσημες ανακοινώσεις ότι διώκεται από το καθεστώς Ράμα. Και με το που ανακοινώνεται η υποψηφιότητά του με τη ΝΔ, έγινε ο ακροδεξιός Μπελέρης, ο χρυσαυγίτης Μπελέρης, ο Πολάκης έγραψε ο Μπελέρης που έκλεψε τις ψήφους στη Χειμάρρα, δηλαδή ο Πολάκης -και θέλω να δω αν αυτή είναι και η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ- υιοθέτησε τις κατηγορίες Ράμα κατά Μπελέρη σήμερα».

Στην κυβέρνηση και στη ΝΔ δείχνουν έτοιμοι να στηρίξουν την υποψηφιότητα Μπελέρη, λόγω της αδυναμίας του να το κάνει ο ίδιος μέσα από τη φυλακή. Έτσι, μεταξύ άλλων, ο Μάκης Βορίδης και ο Θάνος Πλεύρης θα προωθήσουν το όνομά του στη διάρκεια στοχευμένων επισκέψεών τους ανά την επικράτεια. Πολλά επενδύει η Πειραιώς στην ανάδειξη της υποψηφιότητας Μπελέρη στη Βόρεια Ελλάδα, όπου τα γαλάζια ποσοστά -βάσει δημοσκοπήσεων- είναι αρκετά πιο χαμηλά σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v