Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Eντείνεται ο πονοκέφαλος για τον Δ. Παπανώτα

Καταλύτης η σημερινή δήλωση της υποψήφιας ευρωβουλευτή Σ. Μπεκατώρου εναντίον του συνυποψηφίου της δημοσιογράφου.

ΣΥΡΙΖΑ: Eντείνεται ο πονοκέφαλος για τον Δ. Παπανώτα

Παρά την προσπάθεια της Κουμουνδούρου να κλείσει το «θέμα Παπανώτα», οι εξελίξεις δείχνουν επανεξέτασή του.

Στο βασικό ερώτημα εάν οι κατηγορίες περί σεξισμού που βάρυναν τον δημοσιογράφο Δημήτρη Παπανώτα, με βάση παλαιότερες δηλώσεις του για τη βία κατά των γυναικών, θα οδηγούσαν ακόμα και σε παραίτηση τη Σοφία Μπεκατώρου από το ευρωψηφοδέλτιο, η απάντηση (χθες το βράδυ) ήταν κατηγορηματικά αρνητική.

Η εστίαση στην κ. Μπεκατώρου οφείλεται στο γεγονός ότι «έφερε» το κίνημα me.too στη χώρα λόγω της καταγγελίας της για βιασμό, οπότε η συνύπαρξή της με τον κ. Παπανώτα προβλήθηκε ως «προβληματική έως αδύνατη». Όπως σημειώσαμε και το πρωί, πηγές της Χ. Τρικούπη την κάλεσαν να πάρει θέση και να αποφασίσει τη δική της παραμονή στο ευρωψηφοδέλτιο.

Παράλληλα, άλλη μία ευρω-υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, η Δώρα Τσαμπάζη, έθεσε σχεδόν ευθέως θέμα απομάκρυνσης του κ. Παπανώτα, απορρίπτοντας τις δικές του εξηγήσεις ότι έγινε «κοπτοραπτική» στις δηλώσεις του.

Κατόπιν όλων αυτών, η κ. Μπεκατώρου δήλωσε το πρωί (στα «Παραπολιτικά») ότι έχει θέσει το θέμα στα συλλογικά όργανα του κόμματος, ενώ με τη φράση «ελπίζω το κόμμα θα κάνει την κίνηση που πρέπει στο θέμα Παπανώτα», έδειξε προς την ανάγκη εξόδου του από το ευρωψηφοδέλτιο.

Κατά τις πληροφορίες, ο κλοιός στενεύει και οι αποφάσεις της Κουμουνδούρου θα ληφθούν άμεσα. Για σήμερα το μεσημέρι άλλωστε έχει προγραμματισθεί (από χθες) συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου «για όλα τα τρέχοντα και τον προγραμματισμό δουλειάς».

Υπενθυμίζεται ότι αύριο ο Στέφανος Κασσελάκης θα παρουσιάσει σε επίσημη εκδήλωση το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και, ως εκ τούτου, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο καθυστερήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v