Ανδρουλάκης: Σύστημα εξουσίας στην υπηρεσία ολιγαρχών

«Μέσα σε 15 χρόνια οικονομικής περιπέτειας, αστάθειας, κρίσεων και μεγάλων απογοητεύσεων, ο κόσμος λέει: "και μη χειρότερα", αλλά αυτό θα μας οδηγήσει σε πολύ χειρότερα. Και πρέπει στις 9 Ιουνίου να υπάρχει δύναμη αποδοκιμασίας», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ανδρουλάκης: Σύστημα εξουσίας στην υπηρεσία ολιγαρχών

«Μας λέει ο Πρωθυπουργός ότι έχουμε μία επιτυχημένη οικονομική πολιτική αλλά ο λαός τον οποίο κυβερνά είναι ο προτελευταίος στην Ευρώπη σε αγοραστική δύναμη» επισήμανε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό fm100 της Θεσσαλονίκης.

«Σε σύνολο 27 κρατών μελών σε επίπεδο αγοραστικής δύναμης ξεπερνάμε μόνο τη Βουλγαρία, και έχουμε έναν Πρωθυπουργό που λέει ότι πέτυχε. Πού πέτυχε;» αναρωτήθηκε και πρόσθεσε: «Οι τιμές είναι στο 88% του μέσου όρου της Ευρώπης και η αγοραστική δύναμη είναι 21 μονάδες κάτω, στο 67%. Δηλαδή, είμαστε μία χώρα που ραγδαία ακριβαίνει και συγχρόνως οι πολίτες δεν έχουν λεφτά να ψωνίσουν».

«Η ΤτΕ επισημαίνει την ύπαρξη ολιγοπωλίων σε υγεία, ενέργεια, τρόφιμα, τράπεζες. Και δεν ιδρώνει το αυτί της κυβέρνησης. Διότι προτεραιότητα του κ.Μητσοτάκη είναι να τα έχει καλά με όλους αυτούς. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς η αβουλία της κυβέρνησης»ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Μέσα σε 15 χρόνια οικονομικής περιπέτειας, αστάθειας, κρίσεων και μεγάλων απογοητεύσεων, ο κόσμος λέει: "και μη χειρότερα". Για μένα, το "και μη χειρότερα" θα μας οδηγήσει σε πολύ χειρότερα. Και πρέπει στις 9 Ιουνίου να υπάρχει δύναμη αποδοκιμασίας σε ένα σύστημα εξουσίας που έχει προτεραιότητα την υπηρεσία των ολιγαρχών και όχι του ελληνικού λαού» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης ως διακύβευμα των ευρωεκλογών.

«Το βράδυ των εκλογών το ΠΑΣΟΚ θα είναι και πάλι στην όχθη των νικητών. Θα είναι το κόμμα που θα έχει αυξήσει περισσότερο από όλα τα άλλα τα ποσοστά του -να το θυμηθείτε- και σε σχέση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές και σε σχέση με τις προηγούμενες εθνικές εκλογές. Πάλι το ΠΑΣΟΚ θα δείξει μία σταθερή άνοδο και είμαι σίγουρος γιατί το βλέπω στην κοινωνία.

Όμως, βάζω έναν μεγαλύτερο στόχο. Η πατρίδα μας χρειάζεται ισχυρή, σοβαρή και αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση για να αντιμετωπίσει την αλαζονεία, τη διαφθορά και την έλλειψη ενσυναίσθησης επί των πραγματικών κοινωνικών προβλημάτων που έχει το σύστημα εξουσίας του κ. Μητσοτάκη» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης ως προς τον εκλογικό στόχο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

«Ανέλαβε τρεις πρωτοβουλίες: Μια στις υποκλοπές, μια στα Τέμπη και μια στις δημοτικές εκλογές και καταφέραμε τρία από τα μεγαλύτερα πλήγματα που έχει υποστεί το κυβερνών κόμμα τα τελευταία 5 χρόνια. Το ΠΑΣΟΚ έχει τον τρόπο να νικά τη Νέα Δημοκρατία. Άρα, μια ισχυρή δημοκρατική παράταξη, θα αναγκάσει τη Νέα Δημοκρατία να αλλάξει τροπάριο»πρόσθεσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

«Τη Νέα Δημοκρατία τη βολεύει ο κ. Κασσελάκης και ο κ. Βελόπουλος. Γιατί αντί να απαντά στα υπαρκτά κοινωνικά προβλήματα, απαντά σε κηραλοιφές, σε θεωρίες συνωμοσίας. Ξέρετε πόσο εύκολο είναι, την ώρα που καταθέτουμε πρόταση δυσπιστίας, να βγαίνει ο κ. Κασσελάκης και να λέει “μια ακόμα κοκορομαχία είναι”, απαξιώνοντας τη. Αυτό δεν είναι βοήθημα στον κ.Μητσοτάκη; Δεύτερον, είναι δυνατόν να βγαίνει ο ένας και να πουλά επιστολές του Ιησού και ο άλλος να επικαλείται ότι έγινε θαύμα στη βάπτισή του;»τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Με φόντο την επικείμενη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο αλλά και τις προκλήσεις της τουρκικής πλευράς , ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε: «Καλό είναι να συζητάμε με την Τουρκία, δεν διαφωνώ. Αλλά να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι προτεραιότητα του κ. Ερντογάν είναι η επιβίωσή του».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ότι οι πολίτες της Θεσσαλονίκης υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία με την κατασκευή του flyover καθώς η κυβέρνηση επέλεξε μια στρεβλή προτεραιοποίηση των έργων.

Για τους χώρους της Έκθεσης, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε: «Θέλουμε αυτός ο χώρος να έχει κάποια χαρακτηριστικά που δίνουν στην πόλη τη δυνατότητα να έχει περισσότερο πράσινο, περισσότερες υποδομές ψυχαγωγίας που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα; Διότι, αν η έκθεση αξιοποιηθεί σωστά μαζί με μια παρέμβαση στο παραλιακό μέτωπο -πέρα από τα ανατολικά και στα δυτικά-, απ' ευθείας αλλάζει όλη η ποιότητα ζωής των πολιτών της Θεσσαλονίκης. Είναι μία συζήτηση που, αν την κάνουμε σοβαρά και δομημένα, θα φέρει αποτελέσματα».

 Τα προβλήματα της ειδικής αγωγής

"Τα προβλήματα της ειδικής αγωγής μπορούμε να τα συναντήσουμε σε όλη την Ελλάδα. Η χώρα μας είναι πολύ πίσω σ ένα θέμα που αφορά χιλιάδες ελληνόπουλα" επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ ΚΙΝΑΛ κατά την επίσκεψή του το μεσημέρι στο 2ο Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

"Εχει χρέος η κυβέρνηση να αξιοποιήσει σωστά τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης για να φτάσουμε σε ένα επίπεδο υπηρεσιών για τα παιδιά αυτά και κατά τη διάρκεια των σχολικών χρόνων και στη μετέπειτα ζωή τους, στα επίπεδα άλλων ευρωπαϊκών κρατών" είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: "Από την πλευρά μας, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, γιατί είναι προτεραιότητά μας, τα παιδιά αυτά που έχουν ανάγκη το κοινωνικό κράτος, έχουνε ανάγκη όλους εμάς δίπλα τους, να τους προσφέρουμε μία καλύτερη ζωή και για το μέλλον τους και για τις οικογένειές τους".

"Το ζήτημα της ειδικής αγωγής δεν είναι ένα θέμα μόνο ευαισθησίας είναι πάνω από όλα ένα ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης" συνέχισε ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε: "Ήρθαμε σήμερα εδώ στην Πυλαία διότι αναστέλλεται η λειτουργία του 2ου ειδικού σχολείου και νηπιαγωγείου, διότι κρίθηκαν ακατάλληλες οι υποδομές. Ενδιαμέσως της σχολικής περιόδου τα παιδιά μας μπαίνουν σε μια πολύ μεγάλη περιπέτεια, ανατρέποντας το σχολικό τους πρόγραμμα, βάζοντας σε δυσκολία και την οικογένειά τους και τα ίδια". Ο κ. Ανδρουλάκης περιηγήθηκε στο εσωτερικό του σχολείου και μίλησε με μαθητές και γονείς.

"Τα λόγια σας εικονοποιούν την αποτυχία του κράτους μας, για την οποία είμαστε όλοι υπεύθυνοι, παραπάνω βεβαίως η κυβέρνηση, αλλά είμαστε όλοι υπεύθυνοι" είπε ο κ. Ανδρουλάκης, απευθυνόμενος σε μαθητές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v