Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τουρκική Navtex για ΝΑΤΟϊκή άσκηση σε ελληνικά ύδατα

Ενώ στην Αθήνα πραγματοποιείται συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, η Αγκυρα συνεχίζει τις προκλήσεις. Αυτή τη φορά για μια ΝΑΤΟϊκή άσκηση.

Τουρκική Navtex για ΝΑΤΟϊκή άσκηση σε ελληνικά ύδατα

Σε κλίμα έντασης ξεκίνησε η εβδομάδα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και ενώ στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί σήμερα συνάντηση αντιπροσωπειών των δύο χωρών για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και την Παρασκευή θα υπάρξει ραντεβού στην Κωνσταντινούπολη για τη θετική ατζέντα.

Χθες, οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές του Σταθμού Ηρακλείου εξέδωσαν NAVTEX HA14 -354/25 για την πραγματοποίηση σήμερα (22/4) στρατιωτικών δραστηριοτήτων χωρίς πυρά Νατοϊκών Δυνάμεων στην περιοχή της θάλασσας του Καστελόριζου και η Τουρκία, λίγο αργότερα, έσπευσε να εκδώσει τη δική της αναγγελία για την ίδια άσκηση, υποστηρίζοντας ότι οι ελληνικές αρχές ήταν αναρμόδιες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Open, με τη NAVTEX 0394/24 οι τουρκικές αρχές δηλώνουν ότι ο Σταθμός του Ηρακλείου εξέδωσε αναγγελία η οποία αφορά περιοχή που η ευθύνη έκδοσης NAVTEX ανήκει στην Τουρκία και για τον λόγο αυτό «επανεκδίδει» την αναγγελία για την πραγματοποίηση της νατοϊκής δραστηριότητας στην περιοχή.

Η σημερινή κίνηση της Τουρκίας μαζί με τις απειλές που εκτοξεύτηκαν λόγω της αναγγελίας της δημιουργίας των δύο θαλάσσιων πάρκων επιβαρύνουν το κλίμα και δυσκολεύουν τη «συνεννόηση» στις συνομιλίες που έχουν σήμερα στην Αθήνα οι δύο αντιπροσωπείες, με επικεφαλής τους Χ. Λαλάκο και Μ. Ακσαπάρ, για τα στρατιωτικά Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v