Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σύλληψη Κ. Φλώρου για τον ξυλοδαρμό του Β. Γραμμένου στη Βουλή

(upd) Πρωτοφανείς σκηνές στη Βουλή. Είχε προηγηθεί φραστικός καβγάς με βαριές κουβέντες. Συνελήφθη από την ΕΛΑΣ και μπορεί να παραπεμφθεί για αυτόφωρο κακούργημα.

Σύλληψη Κ. Φλώρου για τον ξυλοδαρμό του Β. Γραμμένου στη Βουλή
Ο ανεξάρτητος βουλευτής, πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών, Κωνσταντίνος Φλώρος (Δ) οδηγείται εκτός Ολομελείας από τη Φρουρά της Βουλής

Σοβαρό επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών και νυν ανεξάρτητο Κωνσταντίνο Φλώρο σημειώθηκε στη Βουλή, όταν ο ίδιος γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο.

Κατά τις πληροφορίες, είχε προηγηθεί έντονος φραστικός διαπληκτισμός μεταξύ τους μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας, με εκφράσεις που δεν μπορούν να αναπαραχθούν, επ' αφορμής της αναμενόμενης απόφασης του Εκλογοδικείου για την «τύχη» του κόμματος των Σπαρτιατών στην ελληνική Βουλή, αλλά και του Αρείου Πάγου για το δικαίωμά τους να μετέχουν στις ευρωεκλογές.

Στη συνέχεια βγήκαν έξω από την αίθουσα όπου ο κ. Φλώρος γρονθοκόπησε τον κ. Γραμμένο ενώ συνεχίστηκαν οι πρωτοφανείς ύβρεις. Ο κ. Γραμμένος μεταφέρθηκε αρχικά στο ιατρείο της Βουλής ενώ στη συνέχεια στο ΓΝΑ, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για κάταγμα.

Κατά άλλες πληροφορίες, ο κ. Γραμμένος έχει καταθέσει από καιρό μήνυση εναντίον του πατέρα του κ. Φλώρου για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου και εξύβριση.

Κ. Τασούλας: Ποινή-χάδι, αλλά…

Κατόπιν αυτών, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ανακοίνωσε 15ήμερο αποκλεισμό του κ. Φλώρου από τις εργασίες της Βουλής. Ο κ. Τασούλας χαρακτήρισε τη 15ήμερη ποινή ως «χάδι» διότι, όπως είπε, ο Κανονισμός της Βουλής δεν είχε προβλέψει τέτοιες συμπεριφορές.

Πρόκληση Βελόπουλου: Μην πάτε στις εκκλησίες

Τον λόγο ζήτησε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας για «ζωώδη ένστικτα από όσους θέλουν να συμπεριφέρονται ως ζώα», αναφερόμενος στον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών.

Έριξε ωστόσο λάδι στη φωτιά, συνιστώντας σε όσους βουλευτές ψήφισαν τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών να μην πάνε αυτές τις ημέρες στην εκκλησία «για ψηφοθηρικούς λόγους», τονίζοντας πως όποιος πάει «θα συμπεριφερθεί ως ζω-ον όχι ανθρώπινο».

Με την εν λόγω «νουθεσία» αντέδρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης, κατηγορώντας, μεταξύ άλλων, τον κ. Βελόπουλο για τις περίφημες «επιστολές του Ιησού».

«Θάνο, επειδή γνωριζόμαστε, εγώ δεν πουλούσα νανογιλέκα για τον καρκίνο όπως έκανε ο κολλητός σου Άδωνις», ήταν η απάντηση του κ. Βελόπουλου.

Συνελήφθη ο Κ. Φλώρος

Αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του ανεξάρτητου βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου, μετά τη σωματική επίθεση που έκανε εις βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου, στο περιστύλιο της Βουλής.

Ο βουλευτής, που συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου βάσει του άρθρου 157 του Ποινικού Κώδικα για Βία κατά πολιτικού σώματος ή της Κυβέρνησης, οδηγείται στα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Βουλής, το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα προβλέπει ότι όποιος βιαιοπραγεί εναντίον μέλους της Βουλής τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 έτη. Όπως παρατήρησε, ο δαρθείς βουλευτής δεν πρόλαβε καν να ψηφίσει σε εν εξελίξει ψηφοφορία της Βουλής. Επισήμανε μάλιστα ότι η ασυλία βουλευτή καλύπτει πλημμελήματα αλλά όχι αυτόφωρα κακουργήματα, και έτσι «μπορούμε να παραπέμψουμε τον δράστη αυτής της χυδαίας και βάρβαρης επίθεσης για αυτόφωρο κακούργημα».

Όπως είπε ο κ. Τασούλας χαρακτηριστικά, «έδωσα εντολή στη φρουρά της Βουλής, να οδηγηθεί ενώπιον των αρχών και να εξηγηθεί με βάση τα πραγματικά περιστατικά ότι στοιχειοθετείται κατά τη γνώμη μας η περίπτωση της βιαιοπραγίας, εναντίον μέλους του κοινοβουλίου κατά την άσκηση των καθηκόντων του, ώστε να μη θεωρηθεί ότι προστατεύεται από την ασυλία, που είναι για πλημμελήματα αλλά όχι αυτόφωρα κακουργήματα βάσει του Συντάγματος».

Ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι άκουσε επίσης ότι αντηλλάγησαν χυδαίες ύβρεις, και εδώ και στο περιστύλιο, σημειώνοντας ότι θα σταλούν και αυτά τα περιστατικά αλλά και η μαρτυρία των αστυνομικών, που ενδεχομένως άκουσαν αυτές τις ανταλλαγές ύβρεων, στη δικαιοσύνη για τα περαιτέρω».

Παύλος Μαρινάκης: Αχαρακτήριστα όσα συνέβησαν

Τα όσα συνέβησαν στη Βουλή σήμερα είναι απαράδεκτα και αχαρακτήριστα και δεν συνάδουν με το Δημοκρατικό πολίτευμα, σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Βουλευτές μετέτρεψαν σε ρινγκ χώρους του Κοινοβουλίου και αρχηγός κόμματος απειλεί, εμμέσως πλην σαφώς, βουλευτές, προειδοποιώντας τους να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα. Οι βιαιοπραγίες, οι πρακτικές των άκρων και η χυδαία ρητορική λαϊκισμού μάς γυρίζουν σε εποχές που η χώρα έχει αφήσει πίσω της ανεπιστρεπτί και η κοινωνία έχει συνολικά απορρίψει.

Οφείλουμε, ως πολιτικό σύστημα και ως κοινωνία να στεκόμαστε απέναντι -και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε- σε όλες αυτές τις λογικές που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Είμαστε απέναντι στη βία, απέναντι στα φαινόμενα εκχυδαϊσμού της Δημοκρατίας, απέναντι σε τραμπουκισμούς και απειλές.

ΣΥΡΙΖΑ: Αδιανόητο περιστατικό

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά τον ξυλοδαρμό του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου από τον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών Κωνσταντίνο Φλώρο, έξω ακριβώς από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής.

Το πρωτοφανές και αδιανόητο αυτό περιστατικό καταδεικνύει την περιφρόνηση των ακροδεξιών μορφωμάτων για το κοινοβούλιο και υπενθυμίζει εμφατικά τον κίνδυνο που συνιστά για τη Δημοκρατία μας η ανοχή στη ρητορική μίσους και στον τραμπουκισμό. Εντός και εκτός Βουλής.

Όλες οι προοδευτικές δυνάμεις οφείλουν να υψώσουν τείχος αλληλεγγύης και σεβασμού απέναντι στις προκλήσεις των ακροδεξιών, που θέλουν να μετατρέψουν σε ζούγκλα τη Βουλή και την ελληνική κοινωνία.

Νέα Αριστερά: Ως εδώ

Ενώ πλησιάζουν οι ευρωεκλογές και αναμένονται οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης τόσο για την ανακήρυξη του συνδυασμού των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές όσο και για την ίδια τη νομιμότητα της παρουσίας του εν λόγω κόμματος στην ελληνική Βουλή, η κατάσταση εκτραχύνεται, σχολιάζει το κόμμα.

Το επεισόδιο ξυλοδαρμού του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου από τον ανεξάρτητο πλέον αλλά εκλεγμένο με τους Σπαρτιάτες Κωνσταντίνο Φλώρο δεν είναι πρωτοφανές. Αντίθετα, θυμίζει τα έργα και τις ημέρες της πάλαι ποτέ Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο.

Ο τσαμπουκάς, η βία, η χυδαία και προκλητική συμπεριφορά δεν είναι ούτε τυχαία ούτε αυθόρμητα περιστατικά, είναι ο τρόπος με τον οποίο η άκρα δεξιά και ο φασισμός προβάλλουν προς την κοινωνία μια εικόνα δύναμης και αντισυστημικότητας.

Τα προοδευτικά και δημοκρατικά κόμματα οφείλουν κάτι περισσότερο από την απερίφραστη καταδίκη τέτοιων συμβάντων. Οφείλουν με κάθε τρόπο και κάθε μέσο, πρωτίστως πολιτικά, να προστατεύσουν τη δημοκρατία και να αντιμετωπίσουν την άνοδο της ακροδεξιάς και των ιδεών της στην ελληνική κοινωνία. Να μην είναι ούτε το κοινοβούλιο ούτε η κοινωνία μας πεδίο δράσης για την ακροδεξιά και τα φασιστικά μορφώματα.

Ως εδώ. Η Νέα Αριστερά συμμετέχει με όλες τις δυνάμεις της στον αγώνα αυτό και περιμένει η σημερινή απόφαση του Αρείου Πάγου να αποκλείσει το φασιστικό μόρφωμα των Σπαρτιατών από τις επικείμενες ευρωεκλογές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v