Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΑΣΟΚ: Επιπλέον εμπόδιο στην ευρωπαϊκή εισαγγελία από την κυβέρνηση

«Η μεθοδευμένη απόπειρα συγκάλυψης των υπευθύνων για το έγκλημα των Τεμπών, φαίνεται πως συνεχίζεται απροκάλυπτα και με κάθε μέσο», δήλωσε η Μιλένα Αποστολάκη, υπεύθυνης Κ.Τ.Ε. Δικαιοσύνης ΠΑΣΟΚ. Αποκλεισμός διάταξης από τη διαβούλευση.

ΠΑΣΟΚ: Επιπλέον εμπόδιο στην ευρωπαϊκή εισαγγελία από την κυβέρνηση

«Με διάταξη στο άρθρο 39 του νομοσχεδίου για τον νέο δικαστικό χάρτη, η κυβέρνηση τροποποιεί τη διαδικασία με την οποία λειτουργεί στη χώρα μας η ευρωπαϊκή εισαγγελία, ώστε η απολογία των κατηγορουμένων για πλημμελήματα που διώκονται αυτοτελώς, να μη γίνεται πλέον ενώπιον του ευρωπαίου εισαγγελέα, αλλά ενώπιον του ανακριτή», αναφέρει δήλωση της Μιλένας Αποστολάκη, υπεύθυνης Κ.Τ.Ε. Δικαιοσύνης ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. 

«Η κατάργηση της διάταξης που ήδη ισχύει για την ποινική δίωξη πλημμελημάτων, φαίνεται να υπονομεύει την "αρχή της καλόπιστης συνεργασίας", που διέπει τον ευρωπαϊκό κανονισμό 2017/1939, τον οποίο η χώρα μας εφαρμόζει από το 2021», προσθέτει.

«Η μεθοδευμένη απόπειρα συγκάλυψης των υπευθύνων για το έγκλημα των Τεμπών, φαίνεται πως συνεχίζεται απροκάλυπτα και με κάθε μέσο , καθώς το συγκεκριμένο άρθρο του νομοσχεδίου είχε κλειδωθεί στη δημόσια διαβούλευση, προκειμένου να μην είναι προσβάσιμο για σχολιασμό από νομικούς και πολίτες», καταγγέλει.

«Οι λόγοι για τους οποίους το επιτελικό κράτος μεθόδευσε τον αποκλεισμό της διάταξης από τη διαβούλευση είναι προφανείς, όπως προφανές είναι ότι η ευρωπαϊκή εισαγγελία θα συνεχίσει να βρίσκει εμπόδια στις έρευνες της από την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v