Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαρινάκης: Μεγάλη αλλαγή που ήλθε για να μείνει η επιστολική ψήφος

«Η τραγωδία στο Μάτι δεν έδωσε μάθημα στον ΣΥΡΙΖΑ». Κυβερνητικές αποστάσεις από Βαρτζόπουλο. Για τη διάρρηξη στο ΥΠΕΣ: «Δεν έχει βρεθεί κάτι».

Μαρινάκης: Μεγάλη αλλαγή που ήλθε για να μείνει η επιστολική ψήφος

«Η επιστολική ψήφος είναι μια μεγάλη αλλαγή, που ήρθε για να μείνει», τόνισε, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. Η διαδικασία εγγραφής, όπως είπε, έκλεισε και συνολικά στους σχετικούς καταλόγους έχουν εγγραφεί 202.556 εκλογείς από 128 χώρες, γεγονός που συνιστά αύξηση 280% σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του 2023.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άσκησε δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη για τις «μη ρεαλιστικές» υποσχέσεις του. Μόνο δύο εξ αυτών, όπως είπε, η επιπλέον 5% χρηματοδότηση για την υγεία και η επιστροφή 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο, κοστολογείται «στα 14 - 15 δις το χρόνο, άρα 60 δις σε βάθος τετραετίας. Στέκεται κάτω από λεφτόδεντρα και μοιράζει στους πάντες τα πάντα».

Ερωτηθείς για την δικαστική απόφαση για το Μάτι, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε:

«Οι τελευταίοι που μπορούμε να κατηγορηθούμε για λαϊκισμό σε σχέση με υποδείξεις τη Δικαιοσύνη είμαστε εμείς, στη ΝΔ. Υπάρχει διάκριση εξουσιών, δεν έχουμε καμία αρμοδιότητα να τις αξιολογούμε. Σε ανθρώπινο επίπεδο καταλαβαίνω τις αντιδράσεις, η εκάστοτε κυβέρνηση μπορεί να κάνει δύο πράγματα: ό,τι μπορεί για να μην ξαναζήσει η χώρα τέτοιες τραγωδίες και να αλλάξει τους νόμους για να διορθώσει τα πράγματα. Σπεύσαμε να τον αλλάξουμε και τον αυστηροποιήσαμε, όλα τα αδικήματα που σχετίζονται με εμπρησμό από πλημμέλημα έγιναν κακούργημα, δυστυχώς όμως για την υπόθεση αυτή το δικαστήριο υποχρεούται να εφαρμόσει τον ποινικό κώδικα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι αλλαγές που έγιναν μετά δεν θα μπορούσαν να εφαρμοστούν. Τις αποφάσεις τις εκδίδουν τα δικαστήρια, έχει η δικαιοσύνη όλα τα θεσμικά εργαλεία, αλλά επειδή χαρακτηρίστηκαν πλημμεληματικές πράξεις, όλα πρέπει να γίνουν γρήγορα και σωστά για να μην υπάρξει ζήτημα παραγραφής. Δεν θα γίνουμε ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα βγάλουμε πανό με ονόματα νεκρών, δεν πρόκειται να εργαλειοποιήσουμε καμία δικαστική απόφαση. Αυτό το τραγικό που συνέβη στο Μάτι δεν έδωσε μάθημα στην σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση να συστρατευτεί με τις σωστές αλλαγές που έγιναν στο κράτος».

Ο κ. Μαρινάκης, κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του υφυπουργού Υγείας κ. Βαρτζόπουλου για τη γυναικοκτονία, κράτησε αποστάσεις από αυτόν, τονίζοντας:

«Έκανε μια συζήτηση και ανάλυση με την επιστημονική του ιδιότητα, μετά τις δικαιολογημένες σε ένα βαθμό αντιδράσεις, έσπευσε να εξηγήσει τι είπε και με ποια ιδιότητα. Δεν έχει καμία διάθεση να υποτιμήσει τις γυναίκες, έκανε επιστημονική ανάλυση γιατί μπορεί να προβλέπεται η γυναικοκτονία. Πάντως, όσοι έχουμε δημόσιο λόγο και ειδικά αξίωμα, πρέπει να είμαστε διπλά και τριπλά προσεκτικοί, ακριβείς στις διατυπώσεις μας για να μην παρερμηνεύονται. Από την άλλη, το να ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ την αποπομπή ενός υπουργού για μια επιστημονική του άποψη, όταν ψήφισε ο ίδιος νομοθετήματα για την ανθρωποκτονία και έβαζε ποινές μέχρι 15 χρόνια, είναι μεγάλη υποκρισία. Έχει σημασία και ποιος σε κατηγορεί».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε εκ νέου ότι η κυβέρνηση θα επαναφέρει την πρόταση για εφαρμογή της επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές.

Για τα e-mail της κυρίας Ασημακοπούλου, έκανε λόγο για «προπαγάνδα της αντιπολίτευσης» και ξεκαθάρισε ότι «η ΝΔ ελέγχθηκε εξονυχιστικά και ουδέν ευρέθη. Όταν το δούμε οριστικώς και αμετακλήτως, είναι καλό να ζητήσουν συγγνώμη όσοι πέταξαν λάσπη στον ανεμιστήρα».

Κληθείς να σχολιάσει την υπόθεση με το θάνατο του πατέρα του βουλευτή Γιάννη Καλλιάνου, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε: «Είναι απόλυτο δικαίωμα κάθε πολίτη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Για το θέμα έχει διαταχθεί ΕΔΕ από το υπουργείο Υγείας. Είναι ανάγκη να αναγνωρίζουμε τη μάχη των γιατρών. Αν υπάρχουν μεμονωμένα περιστατικά που πρέπει να ελέγξει η δικαιοσύνη, να γίνει. Αλλά προς Θεού, μην βάλουμε συνολικά απέναντι αυτούς που έχουν υπερβάλει εαυτούς όλα αυτά τα χρόνια».

Για τη διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών, σημείωσε ότι «το υπουργείο προχώρησε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, από τον έλεγχο δεν εντοπίστηκε κάποιο στοιχείο. Δεν έχει βρεθεί κάτι, αλλά μέχρι να βρεθεί η έρευνα, περιμένουμε και θα διατυπώσουμε κρίσεις όταν ολοκληρωθεί».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μαρινάκης κάλυψε εξ ολοκλήρου τις φασιστικές αθλιότητες Βαρτζόπουλου

Επίθεση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο εξαπέλυσε μετά το briefing ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Οπως επισημαίνει, «η αθλιότητα του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν έχει προηγούμενο. Ο Παύλος Μαρινάκης κάλυψε εξ ολοκλήρου τις φασιστικές αθλιότητες του Δ. Βαρτζόπουλου, κάνοντας λόγο για «επιστημονικές απόψεις». Και σαν να μην έφτανε αυτό, τόλμησε να συμψηφίσει την «επιστημονική» κάλυψη των γυναικοκτονιών, με τους νεκρούς στην πυρκαγιά του Ματιού, καθώς υπονόησε ότι φταίει ο Ποινικός Κώδικας του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι σαφές πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης υιοθετεί και αναλαμβάνει την ευθύνη για τις συνέπειες που έχουν οι «επιστημονικές» αθλιότητες του υφυπουργού και βουλευτή του.

Σε ό,τι αφορά τον πληθωρισμό, αφού η ακρίβεια είναι «εισαγόμενη», όπως ισχυρίστηκε ο κ. Μαρινάκης, τότε για ποιο λόγο έχουν ενεργοποιήσει το παρατηρητήριο τιμών, το οποίο, όπως ο ίδιος παραδέχτηκε, έχει εντοπίσει διαφορές που φτάνουν ακόμα και στο 30% ανάμεσα στα σούπερ μάρκετ;».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v