Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καιρίδης: Η Ελλάδα βρίσκεται στο πλευρό της Κύπρου στο πεδίο της παράνομης μετανάστευσής

"Ήρθα σήμερα να εκφράσω την αλληλεγγύη της Ελλάδας στην Κυπριακή Δημοκρατία για τις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στο πεδίο της παράνομης μετανάστευσης", τόνισε ο Δ. Καιρίδης.

Καιρίδης: Η Ελλάδα βρίσκεται στο πλευρό της Κύπρου στο πεδίο της παράνομης μετανάστευσής

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Δημήτρης Καιρίδης, δήλωσε, προσερχόμενος στη διεθνή σύνοδο, που συγκάλεσε, στη Λευκωσία, ο Κύπριος ομόλογός του, Υπουργός Εσωτερικών, κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, με αφορμή τις παράνομες ροές Σύρων από το Λίβανο στην Κύπρο ότι: «Η Ελλάδα είναι και πάντα θα βρίσκεται δίπλα στην Κύπρο».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Καιρίδης συμμετείχε στη σύνοδο μαζί με τους ομολόγους του από την Αυστρία, τη Δανία, την Ιταλία, την Κύπρο, τη Μάλτα, την Πολωνία και την Τσεχία, σχετικά με την αξιολόγηση της σημερινής κατάστασης στη Συρία και το Λίβανο.

Η αύξηση των παράνομων ροών από το Λίβανο στην Κύπρο υπογραμμίζει τη σημασία της εξωτερικής διάστασης της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, μέσω της ενίσχυσης της ευρωπαϊκής στήριξης του Λιβάνου, της συνεργασίας των κρατών-μελών της ΕΕ μεταξύ τους και με τον FRONTEX, για την καλύτερη προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, αλλά και της δυνατότητας επιστροφών όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας, με σεβασμό στις ευρωπαϊκές αξίες και το διεθνές δίκαιο.

Μετά το πέρας της συνόδου υπογράφτηκε κοινή δήλωση από τους συμμετέχοντες (ΕΔΩ).

Ο κ. Καιρίδης στις δηλώσεις του τόνισε: «Ήρθα σήμερα να εκφράσω την αλληλεγγύη της Ελλάδας στην Κυπριακή Δημοκρατία για τις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στο πεδίο της παράνομης μετανάστευσης. Χρειαζόμαστε ρεαλιστικές λύσεις που φέρνουν αποτελέσματα, βασισμένες στις κοινές μας αξίες και ανταποκρινόμενοι στις εύλογες ανησυχίες των συμπολιτών μας, μακριά από τις αφέλειες του χθες και τις λαϊκίστικες κραυγές κάποιων σήμερα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v