Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Κόλαφος για κυβέρνηση τα πρόστιμα σε ΥΠΕΣ, ΝΔ και Αννα - Μισέλ

Δεδομένες οι ευθύνες της Νίκης Κεραμέως για τη διαρροή των e-mail, τονίζει η Κουμουνδούρου με αφορμή δημοσιεύματα. Δεν υπάρχει ακόμη απόφαση, δηλώνει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων.

ΣΥΡΙΖΑ: Κόλαφος για κυβέρνηση τα πρόστιμα σε ΥΠΕΣ, ΝΔ και Αννα - Μισέλ

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για επιβολή προστίμων σε υπουργείο Εσωτερικών, Νέα Δημοκρατία και Αννα - Μισέλ Ασημακοπούλου για τη διαρροή e-mail των απόδημων Ελλήνων.  

Οπως επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, «κόλαφο για την κυβέρνηση και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί το πρόστιμο που επέβαλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στο υπουργείο Εσωτερικών, τη Νέα Δημοκρατία αλλά και στην πρώην ευρωβουλεύτρια του κόμματος, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων εκλογέων του εξωτερικού». 

Οπως αναφέρει, «από την πρώτη στιγμή που το συγκεκριμένο ζήτημα ήρθε στη δημοσιότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε τονίσει πως οι ευθύνες της υπουργού Εσωτερικών, Νίκης Κεραμέως, είναι δεδομένες, αν και ίδια είχε το θράσος να ισχυριστεί, μερικές εβδομάδες νωρίτερα, πως τα προσωπικά δεδομένα των ψηφοφόρων είναι διασφαλισμένα. Επίσης, είχαμε επισημάνει και τις ευθύνες του κόμματος του Κυρ. Μητσοτάκη, παρ’ όλο που ο ίδιος είχε κάνει, όπως συνηθίζει, τα πάντα για να τις αποποιηθεί.

Είναι πλέον σαφές πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη, παρά την απεγνωσμένη προσπάθεια που κάνει ο ίδιος, απέχει έτη φωτός από το ευρωπαϊκό κεκτημένο του σεβασμού των ατομικών δικαιωμάτων. Η επιβολή του συγκεκριμένου προστίμου, λίγες μέρες πριν από τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών, συνιστά προειδοποίηση για όλους τους πολίτες πως έχουν να κάνουν με μια κυβέρνηση που δεν διστάζει να εργαλειοποιεί τα προσωπικά τους δεδομένα προς άγρα ψήφων. Και, ταυτόχρονα, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε πως, στο υπουργείο που έχει ως αρμοδιότητα τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών, επιβάλλεται πρόστιμο από Ανεξάρτητη Αρχή, το οποίο σχετίζεται με την εκλογική διαδικασία».

Τι λέει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων 

Πηγές του υπουργείου Εσωτερικών αλλά και της Νέας Δημοκρατίας σημείωναν ότι δεν έχουν λάβει γνώση σχετικής απόφασης από την Αρχή.

Αργά το βράδι της Παρασκευής επενέβη με δήλωσή του ο ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Κωνσταντίνος Μενουδάκος. Οπως επισημαίνει: «Με αφορμή άρθρα σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, τα οποία δημοσιεύθηκαν σήμερα αργά το απόγευμα και αφορούν την επιβολή προστίμων από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων για την υπόθεση αποστολής ανεπιθύμητης επικοινωνίας από ευρωβουλευτή, διευκρινίζω ότι δεν έχει δημοσιευθεί σχετική απόφαση. Η υπόθεση βρίσκεται ακόμη σε διάσκεψη και η Αρχή θα αποφανθεί σύντομα».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v