Τα εθνικά σχέδια για δημογραφικό και ΑμεΑ αποκαλύπτει η κυβέρνηση

Έμφαση στην κοινωνική πολιτική δίνει το  Μέγαρο Μαξίμου. Τα μέχρι τώρα πεπραγμένα για τη στήριξη της οικογένειας. Επιπλέον 650 εκατ. ευρώ για την υποστήριξη της ανεξάρτητης διαβίωσης των αναπήρων ατόμων.

Τα εθνικά σχέδια για δημογραφικό και ΑμεΑ αποκαλύπτει η κυβέρνηση

Το έμπρακτο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για το κράτος πρόνοιας και την κοινωνική συνοχή θέλει να αναδείξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης λίγες μέρες πριν από τις ευρωκάλπες της 9ης Ιουνίου. Ο πρωθυπουργός θα παραβρεθεί σήμερα στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου πραγματοποιείται το συνέδριο «Δημογραφικό 2024 – Εθνική Προτεραιότητα» και θα παραχωρήσει συνέντευξη στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου, περιγράφοντας το Εθνικό Σχέδιο για το δημογραφικό. Την ίδια ώρα στη Βουλή, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος θα ενημερώσει σε κοινή συνεδρίαση, τα μέλη κοινοβουλευτικών επιτροπών για την Εθνική Στρατηγική σχετικά με τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2024 - 2030, υπό τον τίτλο «Μια Ελλάδα με Όλους για Όλους».

Η κυβέρνηση της ΝΔ επενδύει πολύ στην κοινωνική πολιτική, υλοποιώντας -όπως λένε στην Πειραιώς- τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, αντιμετωπίζοντας σημαντικά προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας και στηρίζοντας περαιτέρω συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες.  

Για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, όπως υπενθυμίζουν κυβερνητικά στελέχη, έχουν ληφθεί μια σειρά πρωτοβουλιών όπως η αύξηση κατά 1.000 ευρώ του αφορολόγητου για οικογένειες με παιδιά, η επέκταση του επιδόματος μητρότητας από 4 σε 9 μήνες για ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες, η αύξηση του επιδόματος γέννησης από €2.000 για κάθε παιδί σε €2.400 έως €3.500 (αναλόγως του αριθμού των παιδιών), η διεύρυνση των δικαιούχων των voucher παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών της ΕΕΤΑΑ με αύξηση της χρηματοδότησης κατά 25 εκατ. ευρώ, η πιλοτική εφαρμογή της Δράσης «Νταντάδες της Γειτονιάς» και το στεγαστικό πρόγραμμα «Σπίτι μου».

Όσον αφορά τα Άτομα με Αναπηρία, θα παρουσιαστεί η Εθνική Στρατηγική για τα επόμενα χρόνια, που είχε ξεκινήσει να ετοιμάζει ο Σταύρος Παπασταύρου πριν αυτός αποχωρήσει από το Μέγαρο Μαξίμου και συνέχισε ο κ. Σκέρτσος. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να διατεθούν επιπλέον 650 εκατ. ευρώ για την υποστήριξη της ανεξάρτητης διαβίωσης των αναπήρων ατόμων στην Ελλάδα, με πολύ σημαντικές δράσεις, όπως για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας,  τη βελτίωση της ειδικής εκπαίδευσης, καθώς και την υποστήριξη των οικογενειών στις επαφές που έχουν με τη δημόσια διοίκηση.

«Περίπου το 10% του ελληνικού πληθυσμού ταλαιπωρείται από κάποιας μορφής αναπηρία. Για πρώτη φορά ελληνική κυβέρνηση έχει βάλει κάτω τα νούμερα, έχει δει όλες τις κατηγορίες αναπηρίας. Έχουμε συνομιλήσει με το αναπηρικό κίνημα, με όλες τις οργανώσεις. Από το 2020 και μετά εφαρμόζουμε ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης, το οποίο έχει πάει λίγο πιο μπροστά τα πράγματα», ανέφερε (στον Alpha) ο υπουργός Επικρατείας. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v