Τον πλήρη φάκελο παρακολούθησης Ανδρουλάκη ζητά από ΕΥΠ η ΑΔΑΕ

Επανέρχεται η ανεξάρτητη αρχή μετά την πρώτη απάντηση της υπηρεσίας πληροφοριών, η οποία δεν έδωσε τις πληροφορίες που ζήτησε για την υπόθεση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.

Τον πλήρη φάκελο παρακολούθησης Ανδρουλάκη ζητά από ΕΥΠ η ΑΔΑΕ

Νέο αίτημα προς την ΕΥΠ για να παραδοθεί η πλήρης αιτιολογία της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη ετοιμάζεται να καταθέσει η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, η υποβολή του εγγράφου πιθανολογείται ότι θα ακολουθήσει τη συνεδρίαση τα επόμενα 24ωρα της Ολομέλειας της ΑΔΑΕ, η οποία θα συζητήσει τα δεδομένα μετά την πρώτη απάντηση της ΕΥΠ πριν από 15 ημέρες, που δεν έδωσε τις πληροφορίες που ζητήθηκαν.

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, η ΑΔΑΕ έχει δύο επιλογές: Είτε να αποδεχτεί την απάντηση της ΕΥΠ είτε να ζητήσει τον πλήρη φάκελο για το θέμα. Όπως λένε οι γνωρίζοντες, «αν αποδεχτούμε την απάντηση της ΕΥΠ, είναι σαν να επικροτούμε μια επιλογή που είναι αντίθετη με την απόφαση του ΣτΕ».

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει προαναγγείλει πως αν δεν εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ, θα απευθυνθεί και πάλι στη Δικαιοσύνη, κάνοντας λόγο για παράβαση καθήκοντος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v