Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΑΣΟΚ κατά Χατζηδάκη: Επικοινωνιακά show στη Βουλή

«Καλούμε τον υπ. Οικονομικών αντί για ανούσιες σκιαμαχίες με τον κ. Κασσελάκη να προκρίνουν μια πραγματικά γόνιμη συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών, στη βάση των κατατεθειμένων προτάσεών μας», αναφέρει ανακοίνωση.

ΠΑΣΟΚ κατά Χατζηδάκη: Επικοινωνιακά show στη Βουλή

«Είναι πασιφανές ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ως προτιμώμενο συνομιλητή τον διαρκώς αυτοαναιρούμενο κ. Κασσελάκη και τον απαξιωμένο ΣΥΡΙΖΑ. Όμως ο κ. Χατζηδάκης το έκανε με χοντροκομμένο και θεσμικά απρεπή τρόπο, στέλνοντας επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής με αίτημα τη συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής των ήδη κοστολογημένων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ»

Αναλυτικά:

«Προφανώς θέλει να χρησιμοποιήσει τις υπερβολικές και ως εκ τούτου ανεύθυνες αυτές προτάσεις ως φύλλο συκής για την οικονομική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, που επί 5 χρόνια συνεχίζει να κρατά τους Έλληνες στην προτελευταία θέση σε κατά κεφαλήν εισόδημα αγοραστικής δύναμης και την οικονομία, τελευταία σε επενδύσεις ως ποσοστό του ΑΕΠ στην Ευρώπη.

Παρόλο που έχασαν 1,3 εκατ. ψηφοφόρους στις ευρωεκλογές σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του 2023, συνεχίζουν να πορεύονται κραδαίνοντας το σκιάχτρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφαίρετο δικαίωμα της Νέας Δημοκρατίας και της πολιτικής στρατηγικής τους.

Αλλά της θυμίζουμε ότι ο συνταγματικός ρόλος της Βουλής δεν εξαντλείται σε επικοινωνιακά show. Επιβάλλει τη σοβαρή νομοθέτηση και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο της Κυβέρνησης.

Γι' αυτό καλούμε τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και τον Πρόεδρο της Βουλής αντί για ανούσιες σκιαμαχίες, να προκρίνουν μια πραγματικά γόνιμη συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλή, στη βάση των κατατεθειμένων προτάσεών μας:

  • «Βιώσιμη ρύθμιση οφειλών 120 μηνιαίων δόσεων προς τη φορολογική διοίκηση, τους ασφαλιστικούς φορείς και τους Δήμους».
  • «Προστασία των εγγυητών τραπεζικών δανείων και πιστώσεων».
  • «Προστασία της κύριας κατοικίας, της αγροτικής ιδιοκτησίας και το δικαίωμα προαίρεσης του δανειολήπτη στην αγορά του δανείου του».
  • «Προστασία των δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο από τις ακραίες διακυμάνσεις της συναλλαγματικής ισοτιμίας».

Εκεί περιμένουμε να ακούσουμε και γιατί η Κυβέρνηση συνεχίζει να απορρίπτει τις προτάσεις μας για την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας:

  • Στοχευμένη μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα και αγαθά
  • Νέο ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους
  • Τη σύσταση Ενιαίας Αρχής Καταναλωτών
  • Την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών
  • Τη φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών και άλλων κλάδων με ολιγοπωλιακή διάρθρωση.

Αυτά είναι τα θέματα που απασχολούν τους συμπολίτες μας και πρέπει να συζητηθούν και να αντιμετωπιστούν χωρίς άλλες καθυστερήσεις, με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Βουλής».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v