Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη- Αμπάς

Ελληνική στήριξη στην Παλαιστιανιακή Αρχή και “βαθιά ανησυχία” για την ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα.

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη- Αμπάς

Tις τελευταίες εξελίξεις στη Γάζα και στην Δυτική Όχθη συζήτησαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Mahmoud Abbas, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές:

"Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία του για την ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα και τόνισε ότι οποιαδήποτε επέκταση των εχθροπραξιών είναι μη αποδεκτή. Επιπλέον, μετέφερε τη θέση της Ελλάδας για την ανάγκη απρόσκοπτης ροής ανθρωπιστικής βοήθειας, άμεσης κατάπαυσης του πυρός και άνευ όρων απελευθέρωσης όλων των ομήρων.

Υπογράμμισε ταυτόχρονα την ανάγκη επανέναρξης της πολιτικής διαδικασίας που θα αποσκοπεί στη λύση των δύο κρατών, τα οποία θα συνυπάρχουν ειρηνικά και με ασφάλεια.

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας στην Παλαιστινιακή Αρχή, ως τη μόνη νομιμοποιημένη εκπρόσωπο του παλαιστινιακού λαού, καθώς και την ετοιμότητα της Ελλάδας να αναλάβει περαιτέρω ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο