Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατηγορείται για απείθεια ο «Φραπές», δικάζεται 30 Μαρτίου

Ο Γ. Ξυλούρης είχε κληθεί να καταθέσει ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής, ωστόσο δεν προσήλθε και επέλεξε να αποστείλει υπόμνημα. Ερευνάται και για ψευδή κατάθεση για την εμφάνισή του στη Βουλή σε μεταγενέστερο χρόνο.

Κατηγορείται για απείθεια ο «Φραπές», δικάζεται 30 Μαρτίου

Κατηγορούμενος για απείθεια καθώς δεν προσήλθε να καταθέσει ενώπιον της Βουλής αυτοπροσώπως είναι ο κ. Γιώργος Ξυλούρης, γνωστός και ως «Φραπές». Τη δίωξη σε βάρος του άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, ενώ η δίκη του προσδιορίστηκε για τις 30 Μαρτίου του 2026.

Ο Γ. Ξυλούρης είχε κληθεί να καταθέσει ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ωστόσο δεν προσήλθε και επέλεξε να αποστείλει υπόμνημα. Στο έγγραφο που απέστειλε, επικαλέστηκε το δικαίωμα της σιωπής χωρίς να απαντήσει στα ερωτήματα που του είχαν τεθεί. Το γεγονός προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην εξεταστική επιτροπή, με τους βουλευτές να αμφισβητούν το νόμιμο της πράξης του.

Μετά από συζήτηση, αποφασίστηκε η άμεση παραπομπή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να διερευνηθεί εάν ο μάρτυρας είχε πράγματι το δικαίωμα να τηρήσει τη συγκεκριμένη στάση ή αν, αντιθέτως, στοιχειοθετείται το αδίκημα της απείθειας.

Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Ξυλούρης ελέγχεται και στο πλαίσιο άλλης προκαταρκτικής εξέτασης για ψευδή κατάθεση. Η έρευνα αυτή διατάχθηκε έπειτα από τη δεύτερη εμφάνισή του στην εξεταστική επιτροπή, όταν και αρνήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων που του απηύθυναν οι βουλευτές, γεγονός που προκάλεσε νέες αντιδράσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο