Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συντριπτική εκλογική ήττα της Merkel στο Αμβούργο

Ταπεινωτική χαρακτηρίζει ο ξένος Τύπος την ήττα της Angela Merkel, στο Αμβούργο, όπου οι Χριστιανοδημοκράτες κατέγραψαν το χειρότερο αποτέλεσμα 50 ετών και οι ισορροπίες στην Άνω Βουλή διαμορφώνονται αρνητικά για τη Merkel.

Συντριπτική εκλογική ήττα της Merkel στο Αμβούργο
Ταπεινωτική χαρακτηρίζει ο ξένος Τύπος την ήττα των Χριστιανοδημοκρατών, στο Αμβούργο, τη γενέτειρα της κ. Angela Merkel. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, οι Σοσιαλδημοκράτες κερδίζουν την εκλογική αναμέτρηση με 49,6% των ψήφων, ενώ οι Χριστιανοδημοκράτες «βούλιαξαν» στο 21,2% από 42,6% που είχαν πάρει στις εκλογές του 2008.

Είναι το καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα για τους Σοσιαλδημοκράτες στο Αμβούργο από το 1994 και το χειρότερο για την παράταξη της κ. Angela Merkel εδώ και 50 χρόνια.

Αναλυτές επισημαίνουν πως η συγκεκριμένη εκλογική καμπάνια στηρίχτηκε κατά κύριο λόγο σε εσωτερικά θέματα του συγκεκριμένου κρατιδίου. Παρ' όλα αυτά, αποτελεί ηχηρό ράπισμα για την πολιτική της Γερμανίδας καγκελαρίου, η οποία έχει ήδη χάσει από τον Μάιο την πλειοψηφία στην Άνω Βουλή (Bundesrat), που εκπροσωπεί τα ομόσπονδα κράτη, αλλά το παιχνίδι των ad hoc συμμαχιών τής επιτρέπει να προωθεί τα νομοσχέδιά της.

Η εκλογική αναμέτρηση στο κρατίδιο του Αμβούργου είναι η πρώτη από τις επτά που διεξάγονται φέτος. Τον Μάρτιο στήνονται κάλπες σε Σαξονία - Άνχαλτ και ακολουθεί η Βάδη - Βυρτεμβέργη, προπύργιο που κινδυνεύουν να χάσουν οι Χριστιανοδημοκράτες έπειτα από 58 ολόκληρα χρόνια...



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v