Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας και πάλι επί τάπητος

Νέο προσχέδιο για το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας παρουσιάζουν οι Barroso και Van Rompuy, σε μία συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών, για να αναζωπυρωθεί η γαλλογερμανική πρόταση με αμοιβαίες υποχωρήσεις.

Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας και πάλι επί τάπητος
Προσχέδιο για το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει ήδη δημιουργήσει ο πρόεδρος της Κομισιόν σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα των "Financial Times", οι κ. Jose Manuel Barroso και Herman Van Rompuy θα παρουσιάσουν σήμερα, Δευτέρα, το προσχέδιο σε αξιωματούχους των χωρών-μελών της ευρωζώνης, σε μία συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών, ώστε να αναζωπυρωθεί η γαλλογερμανική πρόταση που απορρίφθηκε στη σύνοδο κορυφής του προηγούμενου μήνα.

Οι "Financial Times" αποκαλύπτουν ότι στο νέο προσχέδιο περιλαμβάνονται αρκετές από τις γαλλογερμανικές προτάσεις, όπως επί παραδείγματι η συνταγματική κατοχύρωση του φρένου χρέους, αλλά και ένα σύστημα ελέγχου για τα ασφαλιστικά συστήματα που ενδεχομένως να επιβάλει άρση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης.

Η βασική διαφορά είναι πως η εφαρμογή του Συμφώνου δεν θα συντονίζεται από τις εθνικές κυβερνήσεις, αλλά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, γεγονός το οποίο αποτελεί "υποχώρηση για τα μικρότερα κράτη που εξοργίστηκαν από τις πρακτικές του Βερολίνου", όπως αναφέρουν οι "F.T.".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v