Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΚΤ: Νέο εργαλείο ρευστότητας για τις τράπεζες

Τις τελευταίες "πινελιές" σε ένα νέο εργαλείο για τις προβληματικές τράπεζες της ευρωζώνης βάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι ανακοινώσεις αναμένονται ακόμη και εντός της εβδομάδας, μεταδίδει το Reuters.

ΕΚΤ: Νέο εργαλείο ρευστότητας για τις τράπεζες
Τις τελευταίες "πινελιές" σε ένα νέο εργαλείο για τις προβληματικές τράπεζες της ευρωζώνης βάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι ανακοινώσεις αναμένονται ακόμη και εντός της εβδομάδας, μεταδίδει το Reuters.

Πρόκειται για ένα νέο "εργαλείο" άντλησης μακροπρόθεσμης ρευστότητας για τα τραπεζικά ιδρύματα και σύμφωνα με τις πηγές του πρακτορείου δείχνει να έχει σχεδιαστεί για τις ιρλανδικές τράπεζες, που αναμένεται να εμφανίσουν πρόβλημα στα επικείμενα stress tests της Ε.Ε.
 
Το νέο μέσο θα αντικαταστήσει τον μηχανισμό ELA (Emergency Liquidity Assistance) της Ε.Ε. Ωστόσο, η πηγή του πρακτορείου το παρομοίασε με τα προγράμματα αγορών ομολόγων της ΕΚΤ, "υπό την έννοια ότι δεν θα υπάρχει σταθερό χρονοδιάγραμμα". "Εάν θέτεις ένα 5ετές ή 10ετές περιθώριο, οι άνθρωποι αυτοί τείνουν να αγνοούν το πρόβλημα έως ότου πλησιάζει η λήξη", σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Όπως πρόσθεσε, αν και ο νέος μηχανισμός είναι σχεδιασμένος αρχικά για τη στήριξη των τραπεζών της Ιρλανδίας, θα είναι διαθέσιμος για όλες τις χώρες της ευρωζώνης. 
  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v