Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιούνκερ: Στο τραπέζι η επιλεκτική χρεοκοπία

Όποια συμφωνία κι αν επιτευχθεί για το δεύτερο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας είναι πιθανόν να περιλαμβάνει επιλεκτική στάση πληρωμών, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Γιούνκερ: Στο τραπέζι η επιλεκτική χρεοκοπία
Όποια συμφωνία κι αν επιτευχθεί για το δεύτερο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας, είναι πιθανόν να περιλαμβάνει επιλεκτική χρεοκοπία, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, λίγο πριν αρχίσει η κρίσιμη σύνοδος κορυφής, υπογραμμίζοντας βέβαια ότι οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα ήταν προτιμητέα.

Θα πρέπει να βρούμε μια συνολική λύση στο πρόβλημα του ελληνικού χρέους, δήλωσε ο κ. Γιούνκερ στο πρακτορείο Bloomberg.

Και πρόσθεσε: "Δεν είμαι αρμόδιος να εξηγήσω αν θα γίνει επιλεκτικό χρεοστάσιο ή όχι… Δεν μπορεί να αποκλειστεί αυτή η πιθανότητα, αλλά θα πρέπει να γίνουν τα πάντα για να την αποφύγουμε".

Εν τω μεταξύ, όπως μεταδίδει το Reuters, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως η Γερμανία και η Γαλλία συμφώνησαν ότι είναι πιθανή η επιλεκτική χρεοκοπία της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι χθεσινοβραδινές συζητήσεις της κ. Μέρκελ και του κ. Σαρκοζί επικεντρώθηκαν στο πώς θα συμμετάσχει ο ιδιωτικός τομέας χωρίς να διακινδυνέψουν οι μεγαλύτερες οικονομίες της Ε.Ε. και η ΕΚΤ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v