Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλία-Γερμανία: Θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας

Γερμανία και Γαλλία τονίζουν τη σημασία της άμεσης λήψης βουλευτικής έγκρισης, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, για τις νέες αποφάσεις που ελήφθησαν στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, αναφέρει κοινό ανακοινωθέν των δυο χωρών.

Γαλλία-Γερμανία: Θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας
Τη δέσμευσή τους για πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων που έλαβε η Σύνοδος Κορυφής της 21ης Ιουλίου, επανέλαβαν σε κοινό τους ανακοινωθέν ο γάλλος πρόεδρος Nicolas Sarkozy και η γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel.

Γερμανία και Γαλλία «τονίζουν τη σημασία της άμεσης λήψης βουλευτικής έγκρισης, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, από τις δυο χώρες», για τις νέες αποφάσεις που ελήφθησαν στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, αναφέρει κοινό ανακοινωθέν των.

Sarkozy και Merkel χαιρέτησαν τα μέτρα που ανακοίνωσαν Ιταλία και Ισπανία, τονίζοντας πως «η πλήρης και γρήγορη εφαρμογή των ανακοινωθέντων μέτρων αποτελεί κλειδί για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών».

Σε ότι αφορά το EFSF, στο κοινό ανακοινωθέν αναφέρεται ότι «όπως αποφασίστηκε στις 21 Ιουλίου, η αποτελεσματικότητα του EFSF θα βελτιωθεί και η ευελιξία του θα αυξηθεί, με βάση τις κατάλληλες προϋποθέσεις, ιδιαίτερα μέσω των ακόλουθων «εργαλείων»: προληπτικό πρόγραμμα, επανακεφαλαιοποίηση των χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων και παρέμβαση στην δευτερογενή αγορά με βάση ανάλυση της ΕΚΤ που θα αναγνωρίζει την ύπαρξη έκτακτων συνθηκών στην αγορά και κινδύνους στην χρηματοοικονομική σταθερότητα και με βάση την απόφαση κοινής συμφωνίας των χωρών μελών, προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση (της κρίσης)».

«Ευθυγραμμιζόμενες με τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου, Γαλλία και Γερμανία είναι αισιόδοξες ότι η ανάλυση της ΕΚΤ θα παράσχει την κατάλληλη βάση για τις παρεμβάσεις στη δευτερογενή αγορά καθώς θα βοηθήσει ώστε να καθοριστεί η περίπτωση στην οποία η χρηματοοικονομική σταθερότητα της ευρωζώνης στο σύνολό της βρίσκεται σε κίνδυνο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v