Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέρκελ: Εξαίρεση το ελληνικό PSI

Οι συνθήκες θα παρουσιαστούν στις αρχές Μαρτίου και μετά θα επικυρωθούν, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ. Εξαίρεση το ελληνικό PSI, αλλά θα περιλαμβάνονται ρήτρες συλλογικής δράσης στο ESM.

Μέρκελ: Εξαίρεση το ελληνικό PSI
Οι νέες συνθήκες θα παρουσιαστούν στις αρχές Μαρτίου και μετά θα επικυρωθούν, δήλωσε την Παρασκευή η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, μεταδίδει το Reuters.

H κ. Μέρκελ ανέφερε ότι υπάρχουν περιθώρια ευελιξίας όσον αφορά την εφαρμογή θεσμών της ευρωζώνης σε κράτη που δεν συμετέχουν στη νομισματική ένωση, ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για αλλαγή στάσης από τη Μ. Βρετανία.

Οι νέες συνθήκες θα προβλέπουν την μεταφορά περισσότερεων εξουσίων στα θεσμικά όργανα της Ε.Ε, επανέλαβε η κ. Μέρκελ, προσθέτοντας ότι η λύση στην κρίση δεν μπορεί να προέλθει απλά με τη διάθεση χρημάτων.

Όσον αφορά τον μόνιμο μηχανισμό σταθερότητας (ESM), η κ. Μέρκελ σημείωσε ότι θα περιλαμβάνει ρήτρες συλλογικής δράσης και ότι οποιαδήποτε αναδιάρθρωση θα γίνει με βάση τους κανονισμούς του ΔΝΤ.

Το ελληνικό PSI αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση, υπογράμμισε η κ. Μέρκελ, λέγοντας ότι πρέπει να κερδηθεί και πάλι η εμπιστοσύνη των αγορών.

Πρόσθεσε τέλος, ότι μέχρι το Μάρτιο του 2012 τα κεφάλαια του ESM δεν θα υπερβούν τα 500 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v