Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΒankInvest: Φρένο στο ράλι λόγω "fiscal cliff"

Το παγκόσμιο ράλι στις μετοχές δεν θα κρατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς η διαμάχη στο αμερικανικό Κογκρέσο για την μείωση του ελλείμματος θα κάμψουν τον ρυθμό ανάπτυξης των ΗΠΑ, εκτιμά η BankInvest.

ΒankInvest: Φρένο στο ράλι λόγω fiscal cliff
Το παγκόσμιο ράλι στις μετοχές δεν θα κρατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς η διαμάχη στο αμερικανικό Κογκρέσο για την μείωση του ελλείμματος και οι εκλογές του Νοεμβρίου θα κάμψουν τον ρυθμό ανάπτυξης των ΗΠΑ, σύμφωνα με την BankInvest.

Ο δείκτης MXWO, ο οποίος καταγράφει την πορεία μετοχών σε 24 ανεπτυγμένες χώρες, ανήλθε στις 14 Σεπτεμβρίου στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 14 μηνών, μετά την ανακοίνωση του Q3 από τη Fed και το σχέδιο της ΕΚΤ για αγορά ομολόγων.

"Oι μετοχές δεν μπορούν να πάνε πολύ υψηλότερα μέσω νομισματικής τόνωσης” ανέφερε ο Frank Velling, chief strategist της εταιρείας με έδρα την Κοπεγχάγη. "Οποιαδήποτε νέα άνοδος στα χρηματιστήρια θα εξαρτηθεί κατά κύριο λόγω από την ανάκαμψη της ανάπτυξης στις ΗΠΑ" πρόσθεσε.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η BankInvest πρότεινε στους πελάτες της να περιορίσουν τις θέσεις τους σε μετοχές, ενώ πούλησε μετοχές από το χαρτοφυλάκιο της, με το σκεπτικό ότι η πολιτική αβεβαιότητα θα αποτρέψει τις αμερικάνικες εταιρείες να προβούν σε προσλήψεις και επενδύσεις ως την αρχή του 2013.

"Το βασικό εμπόδιο στην οικονομική ανάπτυξη είναι το ασυνήθιστα υψηλό επίπεδο αβεβαιότητας που σχετίζεται με τις προεδρικές εκλογές και το fiscal cliff" σημείωσε ο κ. Velling.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v