Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λαγκάρντ: Δειλή ανάκαμψη το 2013

Σε δηλώσεις της προς το CNBC η κα. Λαγκάρντ δήλωσε ότι «το 2012 θα μπορούσε να είναι έτος καταστροφής, αλλά τελικά δεν ήταν. Το 2013 θα είναι οριακά καλύτερο».

Λαγκάρντ: Δειλή ανάκαμψη το 2013
Για «δειλή ανάκαμψη» της παγκόσμιας οικονομίας κάνει λόγο η Κριστίν Λαγκάρντ, η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μιλώντας από το Νταβός. Σε δηλώσεις της προς το CNBC η κα. Λαγκάρντ δήλωσε ότι «το 2012 θα μπορούσε να είναι έτος καταστροφής, αλλά τελικά δεν ήταν. Το 2013 θα είναι οριακά καλύτερο».

Η κα. Λαγκάρντ δήλωσε ότι «υπάρχει ακόμη αβεβαιότητα ως προς το τι θα γίνει στην ευρωζώνη, τι θα ψηφίσει το Κογκρέσο στις ΗΠΑ, τις επιπτώσεις της νέας ιαπωνικής πολιτικής που ανακοινώθηκε πρόσφατα, αλλά και τι θα γίνει με τη νέα ηγεσία στην Κίνα»

Το 2012 «οι κεντρικές τράπεζες έκαναν πολλά, ήταν οι πυροσβέστες» δήλωσε η κα. Λαγκάρντ και συμπλήρωσε: «οι αξιωματούχοι από την άλλη πλευρά, ειδικότερα στην ευρωζώνη έχουν κάνει κάποια πρόοδο και πρέπει να συνεχίσουν έτσι»

Αναφερόμενη στα αντισυμβατικά μέτρα που ακολούθησαν αρκετές κεντρικές τράπεζες, η κα. Λαγκάρντ έκανε λόγο για «απαραίτητες κινήσεις». « Το ερώτημα είναι πόσο καιρό θα πρέπει να κινούνται έτσι οι κεντρικές τράπεζες και πότε θα αναλάβουν οι κυβερνήσεις με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και αποφασιστικότητα να μειώσουν το έλλειμμα και το χρέος. Εάν γίνει αυτό το 2013 τότε οι κινήσεις των κεντρικών τραπεζών μπορεί να μετριαστούν» κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v