Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Michael Dell εξαγοράζει την εταιρεία του

Σύμφωνα με το Reuters, σύντομα θα ανακοινωθεί η πώληση της Dell Inc σε consortium στο οποίο μετέχει ο Michael Dell και η Silver Lake Partners. Στόχος, η μεταμόρφωση της Dell χωρίς τον έλεγχο των μετόχων.

Ο Michael Dell εξαγοράζει την εταιρεία του
Ο Michael Dell εξαγοράζει την εταιρεία του, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στις εξελίξεις. Το πρακτορείο αναφέρει συγκεκριμένα, ότι σύντομα θα ανακοινωθεί η πώληση της Dell Inc σε ένα consortium στο οποίο μετέχει ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος Michael Dell και η εταιρεία private equity, Silver Lake Partners. Η συμφωνία ενδέχεται να ανακοινωθεί ακόμη και τη Δευτέρα.

Με τον τρόπο αυτό, ο Michael Dell θα αναλάβει το πλειοψηφικό πακέτο στην τρίτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρονικών υπολογιστών της οποίας η χρηματιστηριακή αξία ανέρχεται στα 23 δισ. δολ. , ενώ μέτοχοι μειοψηφίας θα είναι η Silver Lake και η Microsoft.

Το πρακτορείο δεν αναφέρει το ύψος του deal και το τίμημα που θα καταβληθεί στους μετόχους της Dell.

Αναλυτές εξηγούν ότι με την έξοδό της από τη χρηματιστηριακή αγορά, η Dell θα μπορέσει να προχωρήσει ανεμπόδιστα – χωρίς τον ασφυκτικό έλεγχο των μετόχων- στις ριζικές αλλαγές που χρειάζεται ώστε να ανακάμψει στο τρέχον ανταγωνιστικό περιβάλλον του κλάδου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v