Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κύπρος: Συμφωνία για Ταμείο Αλληλεγγύης

Ομόφωνη απόφαση για τη δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύης από τους πολιτικούς αρχηγούς στην Κύπρο. Αρνητικοί στο «κούρεμα» οι Ομήρου και Ξυλούρης. Νομοσχέδιο στη Βουλή.

Κύπρος: Συμφωνία για Ταμείο Αλληλεγγύης
«Υπάρχει ομοψυχία, μία είναι η στόχευση: να αποφύγουμε τη χρεοκοπία», δήλωσε ο Αβέρωφ Νεοφύτου του ΔΗΣΥ και πρόσθεσε ότι υπάρχει ομόφωνη απόφαση για τη δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύης. Αν κριθεί ότι θα πρέπει να γίνει με ειδικό νομοσχέδιο, αυτό θα είναι πιθανότατα στη Βουλή το απόγευμα, συμπλήρωσε.

Αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει «κούρεμα» ή να δώσει λεπτομέρειες της συμφωνίας, αλλά τόνισε ότι «ακόμα και αν βρίσκαμε όλα τα χρήματα από άλλη χώρα πάλι θα χρειαζόμασταν τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την παροχή ρευστότητας». «Βρισκόμαστε στην Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά

Η προσπάθεια είναι όλα να γίνουν μέσω των διαδικασιών και του πλαισίου λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης, δήλωσε από την πλευρά του ο Γιαννάκης Ομήρου, πρόεδρος της Βουλής και του κόμματος της ΕΔΕΚ.

«Δεν συζητήσαμε κούρεμα και δεν επανερχόμαστε σε κούρεμα», υποστήριξε και συμπλήρωσε ότι υπάρχει κλίμα συναντίληψης και ομοψυχίας στα κόμματα για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Εκτίμησε ότι είναι ανεπίτρεπτη η συμπεριφορά από την πλευρά των εταίρων και τόνισε ότι σήμερα στην πολύωρη συνάντηση λήφθηκαν αποφάσεις που στοχεύουν στο να αντιμετωπίσουν την κατάσταση όπως διαμορφώθηκε. «Θα είμαστε σε επαφή με τον πρόεδρο και τις υπόλοιπες δυνάμεις».

Η πρόταση που θα έρθει στη Βουλή το απόγευμα περιλαμβάνει την δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύης δήλωσε ο κ. Συλούρης επικεφαλής του ΕΥΡΩΚΟ που στάθηκε αρνητικός στο κούρεμα των καταθέσεων. Υποστήριξε ότι το Ταμείο μπορεί να συγκεντρώσει πολύ περισσότερα κεφάλαια από τα 5,8 δισ. ευρώ και όπως είπε τότε θα δούμε την πραγματική στάση των ευρωπαίων.


Δημητριάδης: Θα έχουμε πρόγραμμα μέχρι τη Δευτέρα

«Θα έχουμε πρόγραμμα για την οικονομία μέχρι την Δευτέρα» εκτίμησε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου κ. Πανίκος Δημητριάδης, εξερχόμενος από το προεδρικό μέγαρο της Κύπρου όπου συμμετείχε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω πληροφορίες παρά τις επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v