Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Foreign Policy: «Καυτές» υποκλοπές δείχνουν Ασαντ

Τις ώρες που ακολούθησαν την τρομακτική επίθεση με χημικά όπλα ανατολικά της Δαμασκού, αξιωματούχος του συριακού υπουργείου Άμυνας είχε τηλεφωνικές συνομιλίες σε κατάσταση πανικού με τον διοικητή της μονάδας των χημικών όπλων, υποστηρίζει το περιοδικό.

Foreign Policy: «Καυτές» υποκλοπές δείχνουν Ασαντ

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών υπέκλεψαν τηλεφωνικές συνομιλίες ενός πανικόβλητου αξιωματούχου του υπουργείου Άμυνας της Συρίας με τον διοικητή της μονάδας των χημικών όπλων, μετά την επίθεση της περασμένης εβδομάδας στα ανατολικά περίχωρα της Δαμασκού, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Foreign Policy.

"Τις ώρες που ακολούθησαν την τρομακτική επίθεση με χημικά όπλα ανατολικά της Δαμασκού, αξιωματούχος του συριακού υπουργείου Άμυνας είχε τηλεφωνικές συνομιλίες σε κατάσταση πανικού με τον διοικητή της μονάδας των χημικών όπλων, ζητώντας εξηγήσεις για την επίθεση με νευροπαραλυτικό αέριο που σκότωσε περισσότερους των 1.000 ανθρώπους", σύμφωνα με το περιοδικό.

"Οι συνομιλίες αυτές υπεκλάπησαν από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών. Αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο οι Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε τώρα ότι είναι βέβαιοι πως οι επιθέσεις αυτές είναι έργο του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ και οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις ετοιμάζονται να επιτεθούν κατά του καθεστώτος τις επόμενες ημέρες".

Η πληροφορία αυτή αποκαλύπτεται τη στιγμή που οι αμερικανικές δυνάμεις ετοιμάζονται να πλήξουν τη Συρία, αν και οι δυτικοί σύμμαχοι της Ουάσιγκτον επισημαίνουν ότι στόχος δεν είναι η ανατροπή του καθεστώτος της Δαμασκού, αλλά η τιμωρία της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ-Άσαντ για τη χρήση χημικών όπλων κατά αμάχων.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έθεσε τις βάσεις για μία στρατιωτική επέμβαση στη Συρία δηλώνοντας πρώτος σήμερα ότι η επίθεση της περασμένης εβδομάδας με χημικά, κατά την οποία σκοτώθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι, δεν μπορεί να διαπράχθηκε παρά από τις δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v