Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deal $130 δισ για Verizon και Vodafone

Συμφωνία επί της αρχής μεταξύ των δύο εταιρειών. Η Verizon αποκτά τον πλήρη έλεγχο της κοινοπραξίας. Έξοδος για την Vodafone με ανταμοιβή $130 δισ. Αναμένονται ανακοινώσεις μετά τις συνεδριάσεις των διοικητικών συμβουλίων.

Deal $130 δισ για Verizon και Vodafone

Σε συμφωνία ύψους 130 δισ. δολ. κατέληξαν Vodafone και Verizon Wireless όπως αποκαλύπτουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και την οποία αναμένεται να ανακοινώσουν και επισήμως σήμερα Δευτέρα, οι δύο εταιρίες.

Το deal δίνει στον αμερικανικό όμιλο τηλεπικοινωνιών πλήρη έλεγχο της Verizon Wireless ενώ η Vodafone ακολουθεί το δρόμο της εξόδου από την αμερικανική αγορά. Η ίδια η Vodafone εξέδωσε ανακοίνωση το βράδυ της Κυριακής επιβεβαιώνοντας ότι βρίσκεται σε «προχωρημένες συζητήσεις» με την Verizon ώστε να πουλήσει το δικό της μερίδιο στην κοινοπραξία έναντι 130 δισ. δολ. «Μία νέα ανακοίνωση θα εκδοθεί όταν είναι εφικτό» αναφέρει.

Για να χρηματοδοτήσει τη συμφωνία, η Verizon έχει καταλήξει σε συμφωνία με τέσσερις τράπεζες (JPMorgan Chase, Barclays, Morgan Stanley και Bank of America Merrill Lynch). «Η τελική ανακοίνωση με τους όρους τους συμφωνίας αναμένεται να κοινοποιηθεί τη Δευτέρα μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Verizon» αναφέρει το πρακτορείο Reuters. Σύμφωνα με τους Financial Times, οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει επί της αρχής και μένει το πράσινο φως από τα διοικητικά συμβούλια.

Εάν επιβεβαιωθούν όλα τα παραπάνω και η συμφωνία ολοκληρωθεί, τότε θα δίνεται τέλος σε ένα σήριαλ που κρατά πολλούς μήνες. Η Verizon θα αποκτήσει πλήρη πρόσβαση στη ρευστότητα που δημιουργεί Verizon Wireless και η Vodafone θα αποκτήσει τα κεφάλαια που χρειάζεται για να ανταμείψει τους μετόχους της και να προχωρήσει σε στρατηγικές κινήσεις ώστε να ενισχύσει τη θέση της στη Γηραιά Ήπειρο και τις αναδυόμενες αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v