Πούτιν: Ανοιχτό το ενδεχόμενο επέμβασης στη Συρία

Στροφή 180 μοιρών από τον πρόεδρο της Ρωσίας. Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμμετάσχει η Μόσχα σε στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. Ζητά αποδείξεις για τα χημικά και έγκριση του ΟΗΕ.

Πούτιν: Ανοιχτό το ενδεχόμενο επέμβασης στη Συρία

Ανοιχτό αφήνει ο Βλαντιμίρ Πούτιν το ενδεχόμενο συμμετοχής της Ρωσίας σε μία στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, θέτοντας όμως, συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Σε συνέντευξή του στο Associated Press, ο Ρώσος πρόεδρος δηλώνει ότι θα μπορούσε να εγκρίνει επέμβαση εάν αποδειχθεί η χρήση χημικών όπλων από τη Δαμασκό και εάν υπάρχει έγκριση από τον ΟΗΕ.

Επισημαίνεται ότι πρόκειται για στροφή 180 μοιρών στην πολιτική της Ρωσίας. Μόλις την προηγούμενη ημέρα, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας δήλωσε ότι η Μόσχα δεν έχει πεισθεί για την ύπαρξη χημικών. 

«Μας έδειξαν μερικές εικόνες όπου δεν υπάρχει τίποτε συγκεκριμένο: ούτε γεωγραφικοί χάρτες, ούτε ονόματα... Αυτά που μάς έδειξαν στο παρελθόν και πιο πρόσφατα οι αμερικανοί εταίροι μας, καθώς και οι Βρετανοί και οι Γάλλοι δεν μάς πείθουν καθόλου», δήλωσε ο  Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v