Επιτυχής η πώληση του 6% της Lloyds

Η Βρετανία άντλησε 3,2 δισ. στερλίνες από την πώληση του 6% της Lloyds σε διαχειριστές κεφαλαίων. Το Λονδίνο κάνει λόγο για απόλυτη επιτυχία και για ισχυρό αγοραστικό ενδιαφέρον

Επιτυχής η πώληση του 6% της Lloyds

Η βρετανική κυβέρνηση άντλησε 3,2 δισ. στερλίνες από την πώληση του 6% της Lloyds Banking Group, στο πρώτο βήμα της επανα-ιδιωτικοποίησης του χρηματοπιστωτικού οργανισμού. Αναλυτές χαρακτηρίζουν την πώληση ως σύμβολο για την ανάκαμψη της βρετανικής οικονομίας και την επιστροφή της Γηραιάς Αλβιόνας στην ανάπτυξη μετά την χρηματοοικονομική κρίση που έφερε τον τρασπεζικό κλάδο της χώρας στο χείλος της καταστροφής, τον Οκτώβριο του 2008.

Σύμφωνα με τους Financial Times τραπεζίτες προσκείμενοι στην πώληση, αναφέρουν ότι το αγοραστικό ενδιαφέρον από την πλευρά των διαχειριστών κεφαλαίων για τις μετοχές της Lloyds ήταν έντονο. Ένα αμερικανικό hedge fund φέρεται να είχε καταθέσει προσφορά 1 δισ. δολ. Ανώτατο στέλεχος της Lloyds δήλωσε στους FT «η πώληση μας έδωσε πίσω την υπερηφάνεια μας». «Αφού επιστρέψαμε στην κερδοφορία και στηρίξαμε την ανάκαμψη της βρετανικής οικονομίας, στόχος είναι να επιστρέψουμε τα χρήματα των φορολογουμένων πολιτών».

Επισημαίνεται ότι η μετοχή της Lloyds έχει εκτιναχθεί περισσότερο από 90% στο 12μηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v