Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Μίνι κραχ” λόγω παρέμβασης Πεκίνου στην αγορά

Το χρηματιστήριο της Κίνας υπέστη τις μεγαλύτερες απώλειες 10 ετών καθώς η κυβέρνηση του Πεκίνου εμφανίζεται έτοιμη να πατάξει τις ”μαύρες” επενδύσεις που βοήθησαν στο να εκτιναχθούν οι εγχώριοι χρηματιστηριακοί δείκτες σε επίπεδα-ρεκόρ. Με το ”μίνι κραχ” εξανεμίστηκαν 107,8 δισ. δολ. από τις αγορές οι οποίες είχαν διπλασιαστεί σε αξία κατά την περσινή χρονιά.

”Μίνι κραχ” λόγω παρέμβασης Πεκίνου στην αγορά
Το χρηματιστήριο της Κίνας υπέστη τις μεγαλύτερες απώλειες 10 ετών καθώς η κυβέρνηση του Πεκίνου εμφανίζεται έτοιμη να πατάξει τις ”μαύρες” επενδύσεις που βοήθησαν στο να εκτιναχθούν οι εγχώριοι χρηματιστηριακοί δείκτες σε επίπεδα-ρεκόρ.

Το Πεκίνο ενέκρινε τη δημιουργία ειδικής ομάδας πάταξης των παράνομων μετοχικών εκδόσεων και άλλων απαγορευμέων χρηματιστηριακών δραστηριοτήτων στην αγορά, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου της χώρας, η οποία αναφέρει επίσης ότι η ομάδα αυτή θα αναλάβει ως σύμβουλος ρυθμίσεων και στρατηγικής της χρηματιστηριακής αγοράς.

Ο δείκτης Σαγκάης και Σενζέν 300, που περιλαμβάνει τις μετοχές ”Α” που είναι εισηγμένες στα δύο χρηματιστήρια της κινεζικής ενδοχώρας, διολίσθησε 9,2% στις 2.457,49 μονάδες. Ο δείκτης, που εκτινάχθηκε 13% στις έξι προηγούμενες συνεδριάσεις, έκλεισε χθες σε επίπεδο-ρεκόρ.

Με το ”μίνι κραχ” στην Κίνα εξανεμίστηκαν 107,8 δισ. δολ. από τις αγορές οι οποίες είχαν διπλασιαστεί σε αξία κατά την περσινή χρονιά.

Ορισμένοι αναλυτές επισημαίνουν ότι η ”διόρθωση” ήταν αναμενόμενη και υγιής και θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως αφορμή για εξορθολογισμό των υπερεκτιμημένων αξιών αλλά και ως ευκαιρία να εισέλθουν στην αγορά όσοι ”έχασαν το πρώτο τρένο”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v