Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χρεοκοπία οδεύει και δεύτερη κινεζική εταιρεία

Η Huatong Road & Bridge Group, με έδρα στην βόρεια επαρχία Shanxi, γνωστοποίησε ότι ενδέχεται να αθετήσει πληρωμή ύψους 400 εκατ. γουαν, που λήγει στις 23 Ιουλίου.

Σε χρεοκοπία οδεύει και δεύτερη κινεζική εταιρεία

Αντιμέτωπη με δεύτερη κήρυξη χρεοστασίου στην αγορά ομολόγων της βρίσκεται η Κίνα, καθώς κατασκευαστική εταιρεία δήλωσε ότι ενδέχεται να μην καταφέρει να αποπληρώσει δόση χρέους της την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Huatong Road & Bridge Group, με έδρα στην βόρεια επαρχία Shanxi, γνωστοποίησε ότι ενδέχεται να αθετήσει πληρωμή ύψους 400 εκατ. γουαν, που λήγει στις 23 Ιουλίου. Στην σχετική ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται ότι ο πρόεδρός της, Wang Guorui, συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές που διενεργούν επίσημη έρευνα για το θέμα, χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η πρώτη κήρυξη χρεοστασίου εταιριών ομολόγων έγινε τον Μάρτιο από την εταιρεία Shanghai Chaori Solar Energy Science & Technology.

Σημειώνεται ότι οι κινεζικές εταιρείες διαθέτουν το μεγαλύτερο χρέος παγκοσμίως, με τον δανεισμό τους να έχει αυξηθεί στα 14,2 τρισ. δολάρια, έναντι των 13,1 τρις δολαρίων των ΗΠΑ.

Οι επιχειρήσεις της Κίνας αντιμετωπίζουν δυσκολότερες συνθήκες δραστηριοποίησης, καθώς η ανάπτυξη της χώρας αναμένεται να υποχωρήσει στο 7,4% φέτος, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυο δεκαετιών, σύμφωνα με εκτιμήσεις οικονομολόγων. Η χρεοκοπία του Μαρτίου πυροδότησε ανησυχίες ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν και άλλες χρεοκοπίες, κυρίως εταιρειών που σχετίζονται με την αγορά ακινήτων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v