Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Ευνοϊκά macro για απασχόληση, δυσμενή για ακίνητα

Οι ανεγέρσεις νέων κατοικιών «βούλιαξαν» 9,3% τον Ιούνιο, αλλά, αντιθέτως με την αγορά ακινήτων, ευνοϊκά ήταν τα μεγέθη για την απασχόληση καθώς ο αριθμός νέων ανέργων μειώθηκε κατά 3.000.

ΗΠΑ: Ευνοϊκά macro για απασχόληση, δυσμενή για ακίνητα

Οι ανεγέρσεις νέων κατοικιών «βούλιαξαν» 9,3% τον Ιούνιο στην αμερικανική αγορά και διαμορφώθηκαν στις 893.000, που είναι το χαμηλότερο μέγεθος εννέα μηνών. Οι εκδόσεις νέων οικοδομικών αδειών επίσης μειώθηκαν κατά 4,2% στις 963.000.

Οι αναλυτές περίμεναν ότι οι ανεγέρσεις θα αυξηθούν 1,9% μετά την βουτιά 6,5% στον προηγούμενο μήνα. Οι οικοδομικές άδεις είχαν μειωθεί 5,1% στον προηγούμενο μήνα και οι αναλυτές περίμεναν ότι τώρα θα αυξηθούν κατά 3%.

Αντιθέτως με την αγορά ακινήτων, ευνοϊκά ήταν τα μεγέθη για την απασχόληση. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας μειώθηκε κατά 3.000 την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ.

Στα ταμεία εμφανίστηκαν 302.000 νέοι άνεργοι, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο εννέα εβδομάδων, σε σχέση με 305.000 στην προηγούμενη περίοδο. Οι αναλυτές περίμεναν ότι θα κατατεθούν 310.000 αιτήσεις για επίδομα ανεργίας. Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι Αμερικανοί εργοδότες συνεχίζουν να επιβραδύνουν τις απολύσεις εργαζομένων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v