Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

S&P: Νέα υποβάθμιση της Banco Espirito Santo

Η S&P ανέφερε πως η κίνηση αντανακλά την εκτίμηση της πως η κεφαλαιακή θέση της BES έχει αποδυναμωθεί. Boυτιά 11% πραγματοποιεί η μετοχή της τράπεζας.

S&P: Νέα υποβάθμιση της Banco Espirito Santo

Η πορτογαλική τράπεζα Banco Espirito Santo (BES) δέχθηκε νέο πλήγμα από τους οίκους αξιολόγησης την Πέμπτη, καθώς η S&P υποβάθμισε τα ομόλογα της πιο βαθιά στην κατηγορία «σκουπίδι».

Η S&P ανακοίνωσε ότι υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση του χρέους της σε «Β -» από «Β +» και διατήρησε το αρνητικό outlook.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η S&P ανέφερε πως η κίνηση αντανακλά την εκτίμηση της πως η κεφαλαιακή θέση της BES έχει αποδυναμωθεί, εξαιτίας των υψηλότερων ζημιών που ενδέχεται να καταγράψει, δεδομένης της άμεσης έκθεσης της σε άλλες μονάδες του οικονομικού ομίλου στον οποίο ανήκει.

Νωρίτερα την Πέμπτη, η Moody’s προχώρησε σε υποβάθμιση της αξιολόγησης τoυ Espirito Santo Financial Group σε Ca από Caa2.

Οι οίκοι Moody's και Standard & Poor's είχαν υποβαθμίσει την αξιολόγηση του οίκου και την Παρασκευή.

Τον προηγούμενο μήνα ρυθμιστικές αρχές του Λουξεμβούργου έκριναν ότι οι λογαριασμοί της μητρικής της BES, Espirito Santo International ήταν παράτυποι. Η επισφαλής οικονομική θέση της ESI και των θυγατρικών της φάνηκε για πρώτη φορά στις 9 Ιουλίου του 2014, όταν η ESI ανακοίνωσε την αναδιάρθρωση χρέους της, το οποίο διαφορετικά δεν θα ήταν σε θέση να πληρώσει.Tην Τετάρτη η εταιρεία του ομίλου Rioforte Investments, αθέτησε πληρωμή 847 εκατ. ευρώ προς την Portugal Telecom.

Βουτιά πραγματοποιεί η μετοχή της BES την Πέμπτη, καταγράφοντας απώλειες 11%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v