Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EE: Ενέκρινε επίσημα τις κυρώσεις στη Ρωσία

Οι Βρυξέλλες απαγόρευσαν σε πέντε ρωσικές τράπεζες να αντλούν κεφάλαια από τις αγορές της Ε.Ε. Στη λίστα βρίσκεται και η Sberbank. Από αύριο θα τεθούν σε ισχύ οι απαγορεύσεις.

EE: Ενέκρινε επίσημα τις κυρώσεις στη Ρωσία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε και επίσημα την Πέμπτη τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την συμμετοχή της στην ουκρανική κρίση.

Αξιωματούχοι της Ε.Ε. υποστηρίζουν πως οι κυρώσεις έχουν σαν στόχο να επιφέρουν τις μέγιστες απώλειες στη Ρωσία και τις μικρότερες δυνατές στην Ε.Ε.

Οι πιο αυστηρές κυρώσεις έχουν σαν στόχο να εμποδίσουν τις ρωσικές τράπεζες να αντλήσουν χρηματοδότηση από τις αγορές κεφαλαίου της Δύσης, ενώ άλλες περιορίζουν τις πωλήσεις όπλων και τις εξαγωγές υψηλής τεχνολογίας για τον τομέα της ενέργειας. Επιπλέον, προβλέπεται η απαγόρευση εισαγωγών και εξαγωγών όπλων από τη Ρωσία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη, οι Βρυξέλλες απαγόρευσαν σε πέντε ρωσικές τράπεζες να αντλούν κεφάλαια από τις αγορές της E.E. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι πέντε ρωσικές τράπεζες που περιλαμβάνονται στη λίστα είναι η Sberbank, η VTB Bank, η Gazprombank, η Vnescheconombank και η Ρωσική Aγρoτική Tράπεζα.

Οι κυρώσεις θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Αυγούστου και δεν θα εφαρμοστούν στις ευρωπαϊκές θυγατρικές των ρωσικών τραπεζών. Σημειώνεται πως το ρωσικό δημόσιο έχει μερίδιο πάνω από 50% και στις πέντε τράπεζες. 

Το 2013, το 47% των ομολόγων που εξέδωσαν οι κρατικά ελεγχόμενες ρωσικές τράπεζες εκδόθηκαν στις αγορές της Ε.Ε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v