Malaysia Airlines: Περικοπή έως και 6.000 θέσεων εργασίας

Πηγή που γνωρίζει το θέμα ανέφερε πως το σχέδιο αναδιάρθρωσης, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί αυτήν την εβδομάδα, θα περιλαμβάνει περικοπές στις πτήσεις καθώς και απόλυση 5.000-6.000 εργαζόμενων.

Malaysia Airlines: Περικοπή έως και 6.000 θέσεων εργασίας

Περίπου το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού της Malaysia Airlines, που σήμερα αριθμοί 20.000 άτομα, ενδέχεται να χάσει την θέση του στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης της αεροπορικής εταιρείας, η οποία επλήγη σοβαρά από τα δυο αεροπορικά δυστυχήματα που σημειώθηκαν φέτος.

Όπως μεταδίδει το Reuters, πηγή που γνωρίζει το θέμα ανέφερε πως το σχέδιο αναδιάρθρωσης, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί αυτήν την εβδομάδα, θα περιλαμβάνει περικοπές στις πτήσεις καθώς και απόλυση 5.000-6.000 εργαζόμενων.

Ο μέτοχος πλειοψηφίας του αερομεταφορέα, το κρατικό fund της Μαλαισίας Khazanah Nasional Bhd, αναμένεται να ανακοινώσει το σχέδιο για την αναδιάρθρωση της εταιρείας ακόμα και στις 28 Αυγούστου. Το fund, που κατέχει το 69,37% της Malaysia Airlines, είχε γνωστοποιήσει στις αρχές του μήνα την πρόθεσή του να ιδιωτικοποιήσει την εταιρεία, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας ύψους 435 εκατ. δολαρίων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v