Zalando: ΙΡΟ της Νο1 αλυσίδας online πωλήσεων ρούχων

Η προσφορά αποτιμά την μεγαλύτερη επιχείρηση λιανικής πώλησης υποδημάτων και ενδυμάτων "μόνο online" στην Ευρώπη, στα 4 με 5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις παρατηρητών.

Zalando: ΙΡΟ της Νο1 αλυσίδας online πωλήσεων ρούχων

Η Zalando SE, η μεγαλύτερη επιχείρηση λιανικής πώλησης υποδημάτων και ενδυμάτων "μόνο online" στην Ευρώπη, προγραμματίζει την πώληση περίπου 11% των μετοχών της με αρχικές δημόσιες εγγραφές που θα πραγματοποιήσει φέτος, δίνοντας μια μεγάλη ώθηση στις υποσχόμενες «νεογνές» επιχειρήσεις του Βερολίνου.

Μέσω της ιστοσελίδας ηλεκτρονικού εμπορίου της, η Zalando διαθέτει μεγάλη σειρά ρούχων και παπουτσιών, από ακριβά φορέματα μέχρι αθλητικές κάλτσες.

Σκοπεύει να εισάγει στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης τουλάχιστον 10% των μετοχών της, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της. Η προσφορά αποτιμά την εταιρία στα 4 με 5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις παρατηρητών.

Η αγορά χρηματιστηριακών εισαγωγών ΙΡΟ της Ευρώπης έχει αναθερμανθεί φέτος, με εισαγωγές όπως των ρωσικών σούπερ μάρκετ Lenta Ltd. και της επιχείρησης ευχετήριων κρατών Card Factory Plc. Για την Γερμανία το ΙΡΟ της Zalando θα είναι η πιο σημαντική χρηματιστηριακή εισαγωγή επιχείρησης ηλεκτρονικού εμπορίου μέχρι σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v